Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Apple Kullanıyorum Kameram Hacklenmez Deme!

Dijital güvenlik denildiği zaman ilk akla gelen şey kameralarımızın güvenli olup olmadığı. Şu an kullanmakta olduğun kameralara erişim olup olmadığını buradan söylememiz mümkün değil. Fakat böyle bir şeyin mümkün olduğunu söylemiştik.

Kamera kapatıcılarımızla ilgili bize geri dönüşlerde en çok duyduğumuz "Ben zaten Apple kullanıyorum ve kameramı kapatmak için herhangi bir şeye ihtiyacım yok" sözü oldu. Apple ürünleri ile ilgili herkesin kabul ettiği şey "Macbook ve iPhone'un hacklenmeyeceği". Bu kesinlikle doğru diyebileceğimiz bir durum değil. 

Birçok Windows virüsü, Mac'ler için tehlikeli değil. Belki onlarca antivirüs programı yüklemeden de, Mac bilgisayarlarınızda rahatça gezebilirsiniz. Ama Apple için de çoğu zaman güvenlik açığı bulunuyor. Hackerlar yöntemlerini değiştirip bilgisayarlarınıza çok rahat sızabilirler.

Peki iSight'a nasıl erişebiliyorlar? iSight Apple tarafından geliştirilen bir webcamdir. Daha sonra telefon ve bilgisayarımızdaki yerini aldı. Hackerlar da iSight aracılığı ile kameralarımıza erişiyor.

Hackerlar Uzaktan Yönetim Aracı veya RAT denilen proof-of-concept yazılımını kullanarak, Checkoway ışığının yanmasını engelliyor. Özellikle eski Mac'lerde kamera ışığı yanmadan kamerayı kullanmak çok kolay! 

Güvenliği düşük websitelerini kullandığımızda, kendi kendine yayılan virüsler bilgisayarlarımıza ulaştığında, seni kandırarak kendini bilgisayarına yükleten programlar aracılığıyla güvendiğimiz Mac bilgisayar bizi yanıltabilir.

Üstelik birçok araştırmacı ve geliştirici, kamera erişimine izin verdiğimiz her bir uygulamanın bizi izleyebileceğini söylüyor. Ön ve arka kameraları kontrol edebileceği, kayıt altına alabileceği, senin haberin olmadan video ve fotoğraf çekebileceğini, üstelik bunu yükleyebileceğini söylüyor.

Bu durumdan sıkıldıysan ve kameranın ne zaman açılıp ne zaman kapanacağını kendin belirlemek istiyorsan en kolay çözümü kamera kapatıcılar olarak gösterebiliriz. Kamera kapatıcılarımızı uzun zamandır bilgisayarlarınızın güvenliğini sağlamak için tasarlıyorduk. Çok yakında ise telefonlarınıza özel eğlenceli ve güvenli kamera kapatıcılarını size sunuyor olacağız! 

Sale

Unavailable

Sold Out