Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Aşk Neden Kendimizi İyi Hissetmemize Sebep Olur?

Hangimiz aşık olduğumuzda tüm dünyaya pembe gözlüklerle bakmadık? Adeta tüm dünyayla barış imzalanır, herkese gülücükler dağıtılır, sevgi kelebeğine dönüşülür. Peki bunun sebebi ne diye durup hiç düşündük mü? Aşkın hormonlarla olan ilişkisini bilsek, böyle mi davranırdık?

Aşık olduğumuzda vücudumuz endorfin, testosteron ve endorfin salgılamaya başlar. Bu bizi bulutların üzerinde hissettirir, hayal kurmamızı tetikler ve cesaretlendirir. Adeta bir kimya laboratuarına döndürür bünyemizi ve hiçbir şey bizi bu kadar mutlu edemez. 

Endorfin, yani mutluluk hormonu ile bilincimiz gerçek bir değişimin içinden geçiyor. Tüm bu his ve bilinç değişiminin ardından vücudumuz karşı tarafa bağlanmamıza sebep olan oksitosin hormonunu devreye sokuyor. İşte bu aşama, gerçek aşkın başladığı aşama. Bütün bu hormonların yüksek dozda ve beraber çalışmaya başlaması bünyemizde dopamin üretilmesine sebep oluyor ve beraber motivasyon döngüsü oluşturuyorlar. Aşık olduğumuzda cesaretimizin artmasının, her şeye göğüs gerebilecek gibi hissetmemizin sebebi bu. 

Tüm bunları okuduktan sonra, hemen hayatımızın aşkını bulmak için sokaklara dökülüyoruz. Ya da varsa bir aşkımız ona sıkıca sarılıyoruz.

Siz de bizim gibi aşık olmaya aşıksanız, Funsy’nin ‘Aşk’ temalı kamera kapatıcıları tam size göre.

MINI HEARTS
LOVE IS LOVE
GOOD VIBES ONLY

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash



Sale

Unavailable

Sold Out