Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Bantlar Bilgisayarımıza Zarar Veriyor: Staingate Sorununu Nasıl Çözebiliriz?

Bu blog yazımızda Macbook kullanıcılarının muzdarip olduğu bir problemden bahsedeceğiz. Macbook ekranınızın aşındığını hiç fark ettiniz mi? Eğer fark ettiyseniz bu problemin ismi Staingate olarak adlandırılıyor. Staingate, ekranlarındaki camın yansıma önleyici tabakasının yıprandığı görünen belirli Apple MacBook Pro serilerinde bilinen bir sorundur.


Bu sorun genellikle MacBook'un ekranında, ekranın kuru veya nemli bir bezle düzenli olarak silinmesiyle giderilemeyen lekeler olarak kendini gösterir. Daha yakından incelendiğinde, leke yansıma önleyici kaplamanın soyulmasından kaynaklanıyor gibi görünmektedir. Yansıma önleyici kaplama, kapatıldığında ekrandaki tuşların ve izleme dörtgeninin basıncı ve üçüncü taraf temizlik çözeltileri ve mikrofiber bezlerin kullanımı da dahil olmak üzere çeşitli koşullar altında yıpranıyor. Kaçınılmaz çizgileri, lekeleri ve tozu temizlemek için Apple'ın temizleme talimatlarını uygulasanız bile, yansıma önleyici kaplamanın kolayca çizilmeye veya aşınmaya duyarlı olduğu görülmektedir. Ekranın bir kısmında küçük bir leke olarak görülüyor daha sonra sildikçe bu leke büyüyor. Çoğu MacBook sahibi bu sorunu yaşıyor. Üstelik Appledan yeterli destek alamamış kullanıcılar bu probleme Staingate adını verip, www.staingate.org websitesini oluşturmuştu.

Bu sorunun bir başka sebebi de çoğu insanın kameralarını kapatmak için kullandığı bantlar. Kamerayı her kullanmak istediğinizde bantı çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Kamera ile işiniz bittiğinde de yeni bir bant arayıp onu takmak zorunda kalıyorsunuz. Aslında sürekli kameralara bantı takıp çıkararak ekranınıza büyük bir zarar vermiş oluyorsunuz. Bantın bıraktığı izlerin yanı sıra Staingate problemi de size büyük bir sorun çıkarıyor.

kamerası aşınmış macbook
Staingate.org'daki galerisine baktığımızda, korkunç fotoğraflar ile karşılaşıyoruz. Bu problemin önüne geçmek için size önerimiz, sürekli takıp çıkarmak zorunda kalmayacağınız, sürgülü açıp kapatma özelliği olan, size tam bir koruma sağlayan kamera kapatıcılarımız. Funsy sayesinde istediğiniz an kameranızı açıp kapatabileceksiniz. Böylece ekranınıza ve kameranıza zarar vermeyeceksiniz.

Funsy kamera kapatıcıları kullanmak için arka yüzeydeki 3M yapışkan bantı çıkartın. Kamera kapatıcınızı açın ve delik kameranın üzerine gelecek şekilde hafifçe bastırarak yapıştırın. Kapatıcının kapağını kaydırarak kameranızı açabilir veya kullanmadığınız zamanlarda kapatabilirsiniz. Siz de bant kullanmak yerine Kamera Kapatıcısı kullanarak bilgisayarınıza vereceğiniz problemin önüne geçebileceksiniz.

Sen de Bantlama Funsy'le!

Sale

Unavailable

Sold Out