Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Başarılı Girişimcilerin Sabah Rutinleri

Başarılarına, hedeflerine, ulaştıkları noktalara hayran kalıyoruz. Yaptıkları işleri büyük bir zevkle takip ettiğimiz bu girişimcileri bizden ayıran nokta nedir? Bu soruyu kendimize sorduğumuz zaman yazımızı yazmaya karar verdik.

Başarılı bir girişimci olmak zordur. Kriz anlarını yönetmek, ekip arkadaşlarınızı doğru yönlendirmek, doğru kararları vermek, tutarlı bir disiplin ve kendine güven gerektirir. 

Günlük rutinlerimiz ne kadar sağlıklı, mutlu ve üretken olduğumuz konusunda büyük bir fark yaratabilir. Başarılı girişimcilerin sabah rutinleri bize oldukça ilham verip, günlük alışkanlıklarımızı değiştirmemiz konusunda bize cesaret verdi. Bu cesareti de seninle paylaşmaktan kendimizi alıkoyamadık!

1- Plan Yapmak

Düzenli bir rutin oluşturmanın ilk basamağı plan yapmaktır. Haftalık planlarını oluşturmak sana büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Ya da işlerin haftalık planlanmayacak kadar yoğunsa bir gece önceden plan yapmak bile işini görebilir.

2- Rutin Oluşturmak

Her sabah belli bir düzene sahip olmak tutarlı olmana yardımcı olur. En iyi girişimciler, günlük, haftalık ve aylık rutinleri kendilerini aklı başında, üretken ve mutlu tutmak için inşa ediyorlar. Girişimcilik streslidir ve istikrarlı rutinler stresini azaltmana yardımcı olur.

3-Meditasyon

Meditasyon yapmakla aran pek olmayabilir. Ama yavaş yavaş bu düzeni hayatına sokarsan pek çok açıdan sana yardımcı olur. Meditasyon odaklanabilmek için zihnini açık tutar.

4- Spor Yapmak

Biliyoruz... Sabahları uyanıp spor yapmak zor gözüküyor. Ama aslında bunu bir rutin haline getirdiğinde sabahları kalkarken daha dinç uyandığını fark edeceksin. Basit hareketlerle yoga yapmak ya da yürüyüş yapmak bile bu etkileri sağlayacaktır. Özellikle spor için bahane aramayın. Spor sakin mutlu bir yaşam tarzı için çok önemlidir.

5- Kahvaltı ve Kahve

Sabah uyanınca ilk yaptığın şey telefonuna ulaşmak ve mesajlarını kontrol etmek olmasın. Çünkü bu seni çalışmaya ve strese iter. Bunun yerine bu zamanını kahvaltıya ayırabilirsin. Güzel ve sağlıklı bir kahvaltı gün boyunca zihninin açmana yardımcı olur. Beslenme rutinini kahvaltısız oluşturmuş da olabilirsin. O zaman yapmak gereken kahveden yardım almak olmalı! Kahve de vücudunu uyandırmak için harika bir seçenek.

6- Hedeflerini Belirle

Her sabah spor yapacak, kendine mükemmel bir kahvaltı hazırlayacak kadar enerjik olamıyorsun. Bir önceki gün çok kötü geçmiş ya da gece hiç uyuyamamış olduğun zamanlar enerjin bir hayli düşük olabilir. Böyle zamanlarda ne için uğraştığını, hedeflerini, başarmak istediğin şeyleri düşün. Kendini motive et. Evde tüm gün hiçbir şey yapmamak oldukça kolay. Kendini bir işe adadığın zaman farkını ortaya koyuyor olacaksın!

7- Karar Verme Sayını Düşürmek

Ünlü CEO'ların neden aynı kıyafetlerini giydiğini, kıyafetlerine özen göstermediğini merak ediyor olabilirsin. Bunun sebebi, her sabah uyanıp ne giyeceğini seçmek, gün içinde verdiğin kararlara bir yenisi ekliyor. Karar verme sayısının ne kadar aza düşürürsen, daha fazla mantıklı seçimler yapabilirsin.

Sale

Unavailable

Sold Out