Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Çocuğunuzla Birlikte Yemek Yapmanın Faydaları

 

Yemek yapmak bazen zor bir iş olsa da çoğu zaman oldukça eğlenceli ve ortaya çıkan sonuçtan dolayı da tatmin edici bir aktiviteye dönüşebilir. Bu verimli zamanı çocuklarınızla birlikte değerlendirmek, onların gelişimini olumlu yönde etkileyebilir ayrıca sizin de mutfakta küçük bir yardımcıya sahip olmanızı sağlar. 


Takım Çalışması Duygusunu Geliştirir

 

Çocuğunuzun ilk zamanlarda tek başına yemek hazırlaması oldukça zordur, bu yüzden aile bireyleri olarak belirli saatlerde yemek hazırlamak, onu hem mutfağa alıştırmanızı hem sorumluluk sahibi olmasını hem de takım çalışmasının sonuçlarının ne kadar tatmin edici olduğunu göstermenizi sağlar. 


Organizasyonun Değerini Öğretir

 

Çocuklar küçükken ne yemek yeneceğine karar vermek ebeveynlerin görevidir. Fakat bir süre sonra yemekleri onlara sormak hem yemek yapma eylemine katılmalarını kolaylaştırır hem de organizasyon yapma becerilerinin gelişmesine yardımcı olur. Bunun yanında sofrayı hazırlama görevini onlara vermeniz de bir şeylerin nasıl düzenlenmesi gerektiğini öğrenmelerini sağlar. 


Sağlıklı Bir Aile Atmosferi Oluşmasını Sağlar


Aile içinde yapılan her eylem, ailenin yakınlaşmasına ve ortak noktalar bulunmasına olanak sağlar. Birlikte yemek yapmak, aynı sofraya oturmak, aynı yemeği paylaşmak birbirinizle olan bağınızı geliştirir. Özellikle hafta sonu ve tatillerinizi ailenizle güzel sofralar kurarak geçirmeye özen göstermeniz aile içi iletişiminizi olumlu yönde etkileyecektir.


Sabırlı Olmayı Öğretir


Çocuğunuzun mutfakta size yardım etmesini sağlamak, onun yemeklerin mucizevi şekilde birden hazırlanmadığını anlamasını sağlar. Yemek yapmak, zaman ve emek ister. Bu yüzden, çocuğunuz da bazı aktivitelerin sabırlı olmayı gerektirdiğini öğrenecektir.


Hayal Gücünü Geliştirir


Farklı gıdaların birleşmesinden ortaya çıkan lezzetli yemekler, çocuğunuzun olasılık ve fırsatları farkına varmasına olanak sağlar. Gastronomi dünyasının zenginliği hem sizi hem de çocuğunuzu şaşırtır ve yeni lezzetler deneyerek hayal gücünün gelişmesine katkıda bulunur. 

 

Çocuklarıyla, sevdikleriyle ya da tek başına yemek yapmayı seven, yemek yapmayı hobi haline getiren tüm aşçı adayları, bu Funsy'ler sizin için tasarlandı!

 

Sale

Unavailable

Sold Out