Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Çocuklarınıza İnternette Güvenli Ortamı Yaratmak için 5 İpucu

İnternet çok geniş bir ağ olduğu için, gün içinde binlerce içeriğe ulaşıp, binlerce bilgi toplayabiliriz. Bizim internette topladığımız bilgiler gibi, internet de bizden bilgilerimizi alabilir. Gittiğimiz yerler, baktığımız ürünler, satın almayı düşündüğümüz eşyalar, dinlediğimiz müzikler gibi sayısız bilgimize ulaşabilir.

Böyle bir ortamda ebeveynseniz çocuklarınızı korumak isteyeceksinizdir. Onları internette uzak tutamazsınız ama nasıl daha iyi ve verimli kullanabileceklerini gösterebilirsiniz. Bunu sağlamanız için size birkaç ipucu veriyoruz:

1- Kişisel Bilgiler

Çocuklarınıza ilk olarak öğretmeniz gereken şey: Yabancılar ile konuşmamak olmalı. Tanımadığı insanlarla konuşmamaları gerektiğini onlara söylemelisiz. Daha sonra öğretmeniz gereken şey ise kimse özel bilgilerini vermemeleri gerektiği. Adreslerini, şifrelerini, kişisel bilgilerini kimseye söylememeleri ve internetten alışverişler için kart bilgilerini güvenli ödeme sistemi kullanan siteler dışında kullanmamaları gerektiğini söyleyin.

2- Kaba Davranışlar

İnternet çocuklar için bazen zor olabilir. İnternette zorbalığa maruz kalındığını ve bunun sandığınızdan da çok olduğunu bilmelisiniz. Bu durumda öğretmeniz gereken çocuklarınıza kimseye kaba, kötü davranmamaları gerektiğidir. Eğer kendilerinin zorbalığa uğradıklarını düşünüyorlarsa ve rahatsız oldukları herhangi bir durum varsa size hemen bildirmeleri gerektiğini öğretin.

3- Fiziksel Önlemler

İnternette her an çocuklarınızın ne yaptığını kontrol edemeyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken gerekli fiziksel önlemleri almak. Funsy Kamera Kapatıcılar, hem laptoplarına yapıştırdıklarında eğlenceli desenleriyle onların gönlünü çalacak, hem de sizin kamera kapatma özelliği sayesinde içiniz rahat olacak!

4- Öğretici İçerikler

Çocuklarınızla beraber internette geçireceğiniz zamanlar onlar için çok etkili olacaktır! Hem beraber aktivitelerde bulunmak onları mutlu edecek hem de sizinle iyi ve yararlı bilgilere ulaşmaları kolaylaşacak. Eğitici ve çocuklara yönelik içerikleri bulunan siteleri beraber gezebilir, siz yanında olmadığında neler yaptığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çocuklarınıza herhangi bir şeyden rahatsız olduklarında engelle ya da şikayet et gibi butonlarının yerini öğretmeniz de onların çok işine yarayabilir.

5- Yargılamayın!

Çocuklarınıza her ne olursa olsun onları sevdiğinizi ve yanında olduğunu gösterin. Size danışmaktan ve haber vermekten korkmamaları gerektiğini öğretin!

Sale

Unavailable

Sold Out