Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Dünyanın İlk Oyun Konsolu: Magnavox Odyssey

 

İlk olarak 1968’de Ralph Henry Bear tarafından icat edilen Brown Box (İlk ismi) Amerikan askerlerinin refleksini artırmak ve askerleri geliştirmek amacıyla üretilmiştir. Sadece üç tane üretilen bu konsol 1972’de Magnavox Odyssey adıyla video konsolu olarak düzenlenmiştir. Magnavox Odyssey insanlığın tanıştığı ilk oyun konsoludur. Bu oyun konsolunda yalnızca 27 oyun vardı ve oyun kartuşları satın alınamıyordu. 

Kullanılışı ise epey ilginçti. Konsol ile birlikte kağıtlar gelirdi, bu kağıtlar ekrana yapıştırılır ve oynanırdı fakat yalnızca üç televizyon tipiyle uyuşmaktaydı. Gelen oyun konsolu 2 beyaz kutu ve bir tüfekti. Tüfek o çok aşina olduğumuz, hepimizin küçükken oynadığı Duck Hunt gibi objeleri vurmaya yarardı, diğer iki konsol ise aynı işlemi görmek üzere tasarlanmıştı. Birçok oyunda bu 2 konsol kullanılır bu konsolların her birinde yatay ve dikey olmak üzere çevirerek oynanan butonlar vardı. 

Magnavox Odyssey yapay zekaya sahip olmadığı için, bu oyun konsolu mutlaka iki kişiyle oynanmalıydı. 

Magnavox Odyssey toplam 330.000 bin adet üretilip satıldıktan sonra Coloco Tellstar çıkmıştır. Sonrasında Atari, Playstation derken, günümüzün Gamer’larını bugünlere ulaştırmıştır.

 

Oyun konsollarının içimizdeki çocuğa ve hayal gücümüze ne kadar yardımcı olduğunu bilen, düzenli olarak oyun oynayanlar, bu kamera kapatıcıları sizin için!

 

 

http://www.thegameconsole.com/coleco-telstar-alpha/

https://productz.com/en/magnavox-odyssey/p/dqz6

Sale

Unavailable

Sold Out