Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Dünyayı Gezmek İsteyenlere 5 Öneri

Geleceğin gezginleri, bir seyahat rotası belirleyip yepyeni kültürlerle tanışmanın tam sırası. Eğer siz de dünyayı gezmek için can atıyor fakat bir türlü nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, bu yazı tam sizin için!

 

Rotanızı doğru belirleyin.

Rotanızı doğru belirlemek hem zaman hem bütçe açısından çok önemlidir. Kolayca seyahat edebileceğiniz, ülkeler arası geçişlerde kendinizi konforlu hissedeceğiniz bir rota planlayın. Seyahata çıkmadan önce mutlaka bir liste hazırlayın ve ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz her şeyi bu listeye yazın. Gezgin gruplarla online üzerinden tanışıp fikir alışverişi yapmak da işinizi kolaylaştıracaktır. 

Bütçenizi belirleyin.

Seyahat rotası kadar bütçe de oldukça önemli bir faktör. Unutmayın ki yolda beklenmedik bir çok harcamanız olabilir. Bir ana bütçe, bir de garanti olması adına yedek bütçe oluşturun. 

Seyahat edeceğiniz dönemi doğru seçin.

Gideceğiniz bölgelerdeki mevsim koşullarını dikkate alın. Önceden ziyaret eden gezginlerden fikir almak işinizi kolaylaştıracaktır. 

 

B planınız olsun.

Seyahat eden bir çok kişinin B planı yoktur, bu yüzden de olumsuzluklar karşısında ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Unutmayın ki her şey hayallerinizdeki gibi ilerlemeyecek, elbette bu güzel yolculuğun bolca zorluğu da olacak. Olası uçuş iptalleri gibi durumlarda hemen B planınıza yönelebilirsiniz. 

 

Farklı kültürlere hazırlıklı olun.

Bu geziyi tam da bu yüzden yapmak istediğinizi biliyoruz fakat hiç alışık olmadığınız kültürlerle, geleneklerle karşılacağınızdan eminiz. Bu gibi durumlarda olabildiğince esnek olun, kendinizi akışa bırakın. Farklı kültürleri, inançları ve gelenekleri kucaklayın. 

Dünyayı gezme hayallerinizde siz motive etmesi için Funsy Kamera Kapatıcılarından destek alabilirsiniz.

 

Sale

Unavailable

Sold Out