Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Evde Bitki Yetiştirmenin 5 Faydası

Evde Bitki Yetiştirmenin Faydaları

Çiçeklerin, yeşil bitkilerin üzerimizdeki olumlu etkisini inkar etmek mümkün değil. Onlarla bağ kuruyor, ilgileniyor, özenle davranıyoruz. Odamızdaki, ofisimizdeki varlığı bize iyi hissettiriyor. Peki bitkilerin bize olan faydasını hiç düşündük mü? Merak edenler, buyrun aşağıya.

Toksinleri emer, nemi arttırır, mekanın havasını temizler.

Sahip olduğunuz iç mekan bitkileri toksinleri emerek, onları ayırarak kendi kullanabileceği hale getirir ve sizin soluduğunuz havanın daha iyi ve kaliteli bir hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda iç mekan bitkileri karbondioksit seviyesini düşürür ve nem oranını dengeler.

Üretkenlik ve konsantrasyon arttırıcı.

Yeşilliğe yakın olmak, dilediğimizde toprağa dokunabilmenin enerjimizi ne kadar tazelediğini görmezden gelemeyiz. Etrafımızda bitkiler olmadığında ruh halimizde gözle görülür bir sıkıntı olabiliyor. Yapılan akademik çalışmalar da bunu kanıtlar nitelikte. İç mekan bitkilerinin olduğu alanlarda çalışan insanlar daha üretken, daha yaratıcı ve daha konsantre oluyorlar.

 

Stresi azaltır.

Ne zaman kendimizi doğanın içinde hayal etsek, o anlarda çok huzurlu hissederiz. Doğayla temas etmek, zihinsel ve fiziksel yorgunluğu atmanın en güzel yolu.

Daha sessiz bir hayat.

Yapılan araştırmaların sonucunda iç mekan bitkilerinin arka planda sürekli olan gürültüyü azalttığı görülmüştür. Yaprak arka plandaki gürültüyü emer, kırar ve öyle yansıtır. Hatta Londra’daki South Bank Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan bir öğrencinin araştırmalarına göre bazı bitkiler, özellikle yüksek frekansları emme konusunda oldukça etkili.

 

Bu yazıdan sonra her baktığı yerde bitki görmek isteyenler el kaldırsın! Funsy’nin size bir sürprizi var.

Sale

Unavailable

Sold Out