Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Evde Bitki Yetiştirmenin Faydaları Nelerdir?

Doğayla iç içe olmak, hemen hemen her insana huzurlu hissettirir. Hafta sonlarında üzerimizdeki yorgunluğu, gürültüyü ve stresi azaltmak için kendimizi parklara, bahçelere atar, yaz tatillerinde yeşilin her tonuna rastlayacağımız güzellikte yerler seçmeye çalışırız. Fakat hepimizin evde kalması ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gereken bu günlerde, istemeyerek de olsa doğadan uzaklaştık ve dört duvar arasında kendimize başka huzur yöntemleri aramaya başladık…


Belki dekorasyon merakımızdan belki de “biz doğaya gidemiyorsak doğa bizim eve gelsin” diye düşünerek, birçoğumuz odalarımızı ve balkonlarımızı çeşit çeşit bitkilerle doldurduk ve çok uzun zamandır yapmayı düşündüğümüz ama hayat karmaşasında fırsat bulamadığımız bitki yetiştirme işine giriştik.


Peki bu bitkilerin ev dekorasyonuna katkısından ziyade başka ne faydaları var? diye soracak olursanız, gelin hep birlikte öğrenelim…

 

  • Havayı Temizler

Günümüzde hava kirliliği maksimum seviyelere ulaşmışken, özellikle kapalı alanlarda bitkiler havanın kalitesini artırır. 

 

  • Zihninizi Rahatlatır

Bitki bakımı zihninizi temizler, kafanızdaki negatif düşünceleri uzaklaştırır, sevgiye ve şefkate ilham verir ve en önemlisi de stres ve anksiyeteye yardımcı olur.


  • Pozitif Enerji Kaynağıdır

Feng shui gibi felsefe düşünce okulları, bazı bitkilerin pozitif enerji çektiğine ve negatif enerjiyi dağıttığını iddia eder.

 

  • Ses Seviyesini Azaltır

Havayı temizlemenin yanı sıra bitkiler, ses seviyesini azaltmakta da etkilidirler. Bu sebeple bitki örtüsüyle kaplı binalara rastlamanız oldukça olağandır. Çünkü bitkiler, hem binaların güzel görünmesini sağlar hem de trafik ve şehir gürültüsünü dışarıda tutarlar. 

  • İyileşme Sürecini Hızlandırır

Bitkilerin yakınında olmak, daha sakin hissetmenize ve yaralarınızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalara göre bitkiler, “cerrahi hastalar için müdahalesiz, ucuz ve etkili bir tamamlayıcı tedavi” olarak tanımlıyor.

 

  • Bilişsel becerileri artırır

Yapılan araştırmalara göre, çalışma alanınızda bitki ve çiçekleri bulundurmak yaratıcı performansınızı ve problem çözme becerilerinizi önemli ölçüde artırabiliyor.


 

Siz de bitkilerin enerjisine inananlardansanız ve hayatınızın genelinde bitkilere yer veriyorsanız ya da bu yazımızdan sonra ilgi duymaya başladıysanız, aşağıdaki linklere tıklayarak bilgisayarlarınızı ve telefonlarınızı bitki desenli Funsy’lerle güzelleştirebilirsiniz.


Kaktüs: https://funsylab.com/collections/one-cikanlar/products/laptop-kamera-kapatici-kaktus


Succulent: https://funsylab.com/collections/one-cikanlar/products/laptop-kamera-kapatici-succulent

 

Görsel Kaynak:https://deathcareindustry.com/improve-the-funeral-home-and-office-with-these-10-black-friday-deals/

-https://www.pexels.com/tr-tr/arama/plants/

-https://salisburygreenhouse.com/top-10-plants-that-make-you-happy/

Sale

Unavailable

Sold Out