Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Fidye Virüsleri Nelerdir ve Nasıl Başa Çıkılır?

Bu kadar hackerlardan ve almamız gereken önlemlerden bahsettiğimize göre artık sıra virüslerde! Fidye virüslerinden nasibini almış bir yazar olarak bu tip virüslerden bahsetmek istiyorum.

Fidye virüslerinin nasıl olduklarını isimlerinden çıkarabilirsin. Bilgisayarına sızdıktan sonra bütün dosya ve fotoğraflarını şifreler. Şifre karşılığında da senden para isterler. Kişisel bilgisayarına ulaşması belki o kadar kötü olmayabilir ama eğer aynı internete bağlı şirket bilgisayarlarına ulaşırsa şirkete ait tüm dosyaları bilgileri kurtarmak oldukça zor olacaktır. 

O an istedikleri parayı vermek en kısa çözüm gibi görünse de aslında kısa bir araştırma ile bu virüslerden kurtulabilirsin. (Hepsi için geçerli değil tabi) Şimdi sana bu virüslerden nasıl korunabileceğine dair bilgiler vereceğiz!  

1- Maillere ve İndirdiklerine Dikkat Et! 

Açtığın maillere dikkat etmen gerekiyor. Maildeki içeriğe tıkladığında bu virüsler aktif olur. Bunun yanında indirdiğin içerikleri kontrol etmen ve güvenmediğin sitelerden dosyalar indirmemen gerekiyor.

2- Güvenlik Önlemleri

İndirdiğin dosyaları güvenli bir taramadan geçirmelisin. Son teknoloji güvenlik uygulamalarını mutlaka kullan. Bilgisayarının sistemini ve yazılımını sürekli güncel tut.  

3- Yedekleme

Dosyalarını belli sürelerle yedekle. Böylece şifrelenecek dosyalarını kaybetmezsin. Dosyalarının silinmesine engel olursun!

Sale

Unavailable

Sold Out