Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Fit Öğünler İçin Avokadolu 5 Tarif

Sağlığına dikkat eden ama damak zevkinden de ödün vermeyenlerin en çok tercih ettiği yiyeceklerden biri olan avokadoyu bir de bu tariflerle deneyin deriz...


Avokadolu Mac&Cheese 

 

İlk olarak 1 paket makarnayı haşlayın. Geniş bir kabın içerisinde 2 adet avokadoyu ezin ve 2 çay kaşığı limon suyuyla güzelce karıştırın. Bir sos tenceresinin içerisinde 4 yemek kaşığı tereyağını eritin, üzerine 1/2 su bardağı un ilave ederek 2-3 dakika kadar kavurun. Unun kokusu çıktığında 2 su bardağı sütü yavaş yavaş tencereye ilave edin, bu esnada un karışımını hızlıca karıştırmaya özen gösterin. Dilediğiniz kadar tuz ve karabiberle çeşnilendirdiğiniz karışımı, beş dakika kadar kaynamaya bırakın. Koyu bir kıvam alan sosunuzu ocaktan alın; içerisine ezdiğiniz avokadoları, 3/4 su bardağı rendelenmiş cheddarı ve 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesanı ekleyin. Tüm malzemeler karıştığında hazırladığınız sosu makarnanıza ilave edin ve bu mükemmel yemeğin tadını çıkarın!


Caprese Avokado Tost

Bir kasenin içerisinde 1 adet avokadoyu ezin ardından 2 yemek kaşığı taze limon suyu, istediğiniz kadar tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle tatlandırın. 2 dilim ekşi maya ekmeğini tost makinesinde ya da hafifçe yağladığınız bir tavada kızartın. Hazırladığınız avokadolu karışımı ekmeklerin üzerine sürün, üzerlerine yarım su bardağı cherry domatesi ve 1 su bardağı dilimlenmiş mozzarella peynirini ekleyin. 2 adet fesleğen yaprağını incecik kıyın ve ekmeklerin üzerine serpin. Servis etmeden önce balzamik sirke ve tuz ilavesiyle tatlandırın ve işte nefis bir tarif!


Tavuklu ve Avokadolu Hamburger

Geniş bir kasenin içerisine 1 kilo tavuk kıyması, 1 adet ezilmiş avokado, 1/3 su bardağı galeta unu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin; tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımdan 4 adet hamburger köftesi şekillendirin ve bir tavanın içerisinde 1 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırın. Hazırladığınız köftelerin her birini 4 dakika kadar kızartın. Hamburger ekmeklerinin içerisini dilediğiniz malzemelerle doldurun ve köftelerinizi de ekleyerek bu harika hamburgerin tadını çıkarın!


Avokadolu ve Ton Balıklı Salata

Bir salata kasesinin içerisine 200 gram ton balığı, doğranmış yarım avokado, yarım su bardağı kaşığı kıyılmış kereviz, 2 yemek kaşığı kıyılmış kırmızı soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz, yarım çay kaşığı tuz ve dilediğiniz kadar karabiber ekleyin, tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı dilerseniz sandviçlerin içerisinde dilerseniz kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde afiyetle tüketin!


Çikolatalı ve Avokadolu Ekmek

 

Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Bir kasenin içerisinde 1 su bardağı unu, 1/2 su bardağı kakao tozunu, 1 çay kaşığı kabartma tozunu, 1 çay kaşığı tarçını ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın. Ayrı bir kasenin içerisinde yarım su bardağı ezilmiş avokadoyu, 1 su bardağı şekeri, 2 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı vanilya aromasını karıştırın. Hazırladığınız avokado karışımına 1 su bardağı rendelenmiş çiğ kabağı ve un karışımını ekleyin. Tüm malzemeler güzelce karıştığında 1 su bardağı damla çikolata ilave edin ve bir spatula yardımıyla tekrar karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba alın ve 1 saat kadar fırınlayın. Afiyet olsun!


Avokado severlere müthiş bir haberimiz var! RAHATOL kupon kodunu kullanarak, Avocardio ve Happy Avocado Kamera Kapatıcılarını %20 indirimle alabilirsiniz!

Laptop Kamera Kapatıcı | Happy Avokado

Laptop Kamera Kapatıcı | Avo-Cardio

 



Sale

Unavailable

Sold Out