Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Fotoğraf Çekmeye Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Fotoğraf çekmek oldukça heyecan verici olsa da bazı teknik bilgiler ve ekipmanlarla desteklenmesi gereken bir alandır. Fotoğraf çekmeye yeni başlayan çoğu kişi, nereden başlaması, neler alması, nasıl bir yol izlemesi gerektiğini kestiremeyebilir. Fakat her işin bir başlangıcı vardır değil mi? Biz de bu yazımızda sizi biraz rahatlatmak ve bir yol haritası çizmenize yardım etmek için küçük tavsiyelerde bulunduk.
Fotoğraf Makinesi Seçiminizi Doğru Yapmalısınız
Fotoğraf çekmeye yeni başladıysanız ve oldukça hevesliyseniz ilk yapacağınız şey bir fotoğraf makinası almak olacaktır. Fakat doğrudan çok profesyonel ve çok pahalı bir makine almak yerine, ilk makinenizde daha uygun fiyatlı modelleri tercih etmek isteyebilirsiniz.
Tripod Almak Her Zaman İyi Bir Tercihtir
Ellerinizin çok titrediğini düşünüyorsanız ya da uygun ışığın olmadığı bir ortamda çekim yapıyorsanız, tripod kullanmak daha net fotoğraflar çekmenize yardımcı olacaktır.
Lens Seçiminize Dikkat Etmelisiniz
Lens seçimi en az makine seçimi kadar önemlidir. Bir lens almadan önce lensler hakkında bilgi sahibi olmanız ve makinenize uygun lens seçimi yapmanız gerekir. Fotoğraf çekmeye yeni başladığınız için hangi alana yoğunlaşacağınıza henüz karar veremediğinizden, genel amaçlı zoom lensler sizin için en doğru tercih olabilir.
Fotoğraf Makinenizi Yanınızdan Ayırmayın
Unutmayın ki fotoğrafçılıkta gelişmek istiyorsanız en önemli şey istikrarlı olmaktır. Fotoğraf çeke çeke, hata yapa yapa gelişirsiniz. Bu yüzden nereye giderseniz gidin fotoğraf makinenizi de yanınızda götürün.
Makinanızın Ayarlarını Kurcalayın
Asla tek bir ayarda,özellikle otomatik çekimde kalmayın. Makinenizi kurcalayın ve deneyerek yeni ayarları keşfedin. Kim bilir? belki kimsenin bilmediği bir çekim tekniği geliştirebilirsiniz…
Fotoğraf Düzenleme Programlarına Hakim Olun
Bazen her şey planladığınız gibi gitmez ve fotoğraflarınız istediğiniz etkiyi yaratmaz. Bu gibi durumlarda fotoğraf renklendirme programlarını kullanarak harikalar yaratabilirsiniz.Adobe Photoshop, Adobe Lightroom gibi programları öğrenerek fotoğraflarınızda kendi tarzınızı ve renklerinizi oluşturabilirsiniz.
Tüm Kaynaklardan Faydalanmaya Çalışın
Ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarını inceleyin, fotoğrafçılık üzerine kitaplar okuyun, forumlara katılın, başka fotoğrafçılarla fikir alışverişleri yapın. Kısacası online ya da basılı tüm kaynaklardan yararlanıp kendinizi bu alanda geliştirmeye çalışın.
Fotoğraf Makinenize Bilgisayarınızda da Yer Açın!
Fotoğraf çekmeye bayılan ve hayatının büyük bir parçası haline getiren herkes için tasarladığımız Photographer Kamera Kapatıcısına, RAHATOL kupon kodunu kullanarak %20 indirimle sahip olabilirsiniz.
Photo by Zarak Khan on Unsplash
Photo by KAL VISUALS on Unsplash
Photo by Josh Hild on Unsplash
Photo by Jakob Owens on Unsplash
Sale

Unavailable

Sold Out