Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Geçmişten Günümüze Motosikletin Hikayesi

Tutkunun ve özgürlüğün sembolü olan motosikletler, 150 yıllık bir geçmişe sahip. Sizleri bu yazımızda motosikletlerin tarihi hakkında bilgilendirecek ve motosiklet hayranlarını tarihte kısa bir yolculuğa çıkaracağız.
1868 yılında Pierre Michaux ve Louis-Guillaume Perreaux tarafından tasarlanan buhar bisikleti, dünyanın ilk motosiklet modeli olarak kabul görülmektedir. Daha sonra Gottlieb Daimler, 1885 yılında buharlı bisikletlerden ilham alarak tasarladığı, tahtadan yapılma ve 11 km/s hıza ulaşabilen bir araç olan Daimler Reitwagen’i tasarlamış ve bu araç modern tasarımların atasını oluşturmuştur.
Daimler’den sonra Almanya’da yaşayan Hildebrand & Wolfmüller tarafından alınan patent, motosiklet modellerinin ilerleyen yıllarda ticari ürünler olmalarının önünü açmıştır. Bu patentten sonra seri üretimi yapılan ama istenilen başarıyı yakalayamayan motosikletler, kullanışlılık açısından istenilen düzeye getirilememiştir. 1900 yılında Michael ve Eugene Werner kardeşler tarafından yeni bir tasarım geliştirilmiş ve alınan patent ile motosikletin motoru iki teker arasına yerleştirilmiştir. Motosiklet modellerinin büyük başarı yakalamasında bu tasarımın önemi büyüktür.
Zamanla insanlar tarafından binilmeye başlayan motosikletler, 1900’lü yıllarda Amerika’da kendini göstermeye başlamıştır.William Harley ve Arthur Davidson, motosikleti bir yaşam tarzı haline getirmek için çeşitli çalışmalar yaparak Harley Davidson adını verdikleri motosiklet modelini tasarladılar. Başlarda polis teşkilatına pazarlanan, ilerleyen dönemlerde ise daha çok bir yaşam tarzı olarak sunulan Harley Davidson, modern motosikletlerin gelişimine önemli katkılar sağlamış bir markadır.
Günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılan motosiklet modellerinin dünya tarafından bilinmesi ve kendine bir kitle oluşturması II. Dünya Savaşı döneminde olmuştur. Özellikle de Amerika’da üretilen Harley Davidson marka motosiklet modelleri savaş sırasında askerler tarafından kullanılmış ve bu motosikletlerin daha bilinir bir hale gelmelerine olanak sağlamıştır.
Motosiklet tutkusunu bilgisayarlarında da göstermek isteyenler için tasarladığımız Motosiklet ve Scooter Kamera Kapatıcılarını RAHATOL kupon koduyla %20 indirimli alabilirsiniz!
Motor Kamera Kapatıcısı
Scooter Kamera Kapatıcısı
Photo By: https://rayhaber.com/2020/11/tarihte-ilk-motosiklet-ne-zaman-kim-tarafindan-yapildi-motosiklet-turleri/
Sale

Unavailable

Sold Out