Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Hackerlar Kameramıza Nasıl Erişebilir?

Hackerlar bilgisayarını ele geçirebilir, görüntülerine sızabilir, dosyalarına ulaşabilir ve güvenliğini ihlal edebilir. Çoğumuzun başına böyle bir olay gelmiştir. Hacklenmek günümüzde oldukça olağan bir durum. Peki kameralarımıza sızılması?

Birinin bizi kameradan izlediğini nasıl anlayabilirsin? Evimizde otururken o klasik Black Mirror bölümünü izlediğimizde hepimizin aklına gelmiştir. Benim de başıma gelebilir mi?

Biz söyleyelim, evet gelebilir. Bu gibi durumlar bilgisayar kameraları hayatımıza girdiğimizden beri var. Eski FBI direktörü James Comey, kameranın kapatılmasının, evini veya kapını kilitlemekle eşdeğer olduğunu bile söyledi. Muhtemelen Mark Zuckerberg de bu yüzden kamerasını kapatma ihtiyacı çekiyor.

Uzmanlarına göre hacklenebilen iki tür kamera vardır:

İnternete bağlı web kameraları genellikle Wi-Fi üzerinden bağlanır. Çoğu, dünyanın her yerinden web kamerasına doğrudan bağlanmana izin veren uzaktan erişim sağlayan kendi IP adreslerine sahiptir. Tabii ki, bu hackerların da potansiyel olarak ona bağlanabileceği anlamına gelir, bu nedenle kameranın güçlü bir şifre ile korunması gerekir. Ne yazık ki, bu web kamerası genellikle zayıf varsayılan şifreler ile gelir ve birçok kişi bunları değiştirmez.

Öte yandan, bilgisayara bağlı web kameraları, bilgisayar korsanlarının girmesi biraz daha zor olabilir, ancak bu imkansız olduğu anlamına gelmez. Web kameraları, bilgisayarlara yerleştirilmiş veya USB üzerinden bağlanmış kameralardır.

Hackerlar bu kameralara kötü amaçlı yazılım yoluyla erişebilir. Yanlış bir bağlantıyı yanlışlıkla tıklatırsan veya yanlış dosyayı indirirsen, kötü amaçlı yazılım, web kameranı açmak ve bu video akışını bir web sitesine göndermek veya başka bir yere kaydetmek için yürütülebilir kod içerebilir. Daha da kötüsü, bu tür kötü amaçlı yazılımlar genellikle kameranın LED ışığını devre dışı bırakabilir, bu nedenle kameranın sadece ışığa bakarak izlenip izlenmediğini bilemezsin.

Bu yüzden yapman gereken en basit yol kamera kapatıcısı kullanmaktır. Kamera kapatıcıları sayesinde kameranı istediğin zaman açıp kapatabileceksin. Kimsenin sana erişmesine izin vermeyeceksin!

Kaynak: https://mashable.com/2018/01/17/webcam-covers-buy-sliding-stickers-internet-privacy/

Sale

Unavailable

Sold Out