Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Her Gün Bir Bardak Kahve İçmenin Faydaları

Kahve bir çok insanın vazgeçilmez içeceğidir. Hangimiz sabah uyanır uyanmaz kahveye sarılmıyor, ya da bir yemekten sonra kahve keyfi yapmıyoruz ki? Peki kahve içmenin vücudumuza olan faydalarını hiç düşündük mü?

Dünya üzerinde en çok tercih edilen uyarıcılardan biri olan kahve, kimi zaman ders çalışmak için sabahlayan bir öğrencinin, kimi zaman yoğun bir gün geçiren çalışanın daha enerjik hissetmesine yardımcı olur. Bazen keyifli sohbetlere eşlik eder, bazen de bir kitabın yanında çok iyi gider. 

Kahve ile beyninizi uyandırın.

Kahvenin içeriğindeki etkin maddeler, beynimizde bir tür uyarıcı görevi görür. Vücudumuz uyanık kaldıkça adenozin adı verilen hormonu üretmeye başlar. Bu hormon ne kadar üretilirse, o kadar yorgun hissetmeye başlarız. Kahvenin içindeki kafein sayesinde adenozin etkisini kaybettiği için kendimizi daha uyanık ve enerjik hissederiz. 

Kahve hafızayı güçlendirir.

Son  zamanlarda Alzheimer ile ilgili yapılan araştırmalar kahvenin hafıza ile olan ilişkisini ortaya koyuyor. Çocukluk döneminde tüketilen kahve beyin hücrelerindeki sayının azalmasına yol açarken, yetişkinlik döneminde tüketilen kahve hafızanın gelişimine yardımcı olur. 

Kas gücünü arttırır.

Düşünsel yetilerimizi etkileyen kahve, aynı zamanda fiziksel olarak da uyarıcı etki yapar. Bu sayede kas koordinasyonumuzdaki verim artar, gücümüzü yerinde hissederiz. 

Kalori yakar.

Kahve telvesi iyi bir yağ yakıcıdır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran kahve, kilo verme sürecinde iyi bir yardımcıdır. 

 

Siz de bizim gibi her gün mutlaka bir bardak kahve içmeden rahat edemiyorsanız, Funsy’nin ‘Kahve’ temalı kamera kapatıcıları tam size göre.

But First Coffee Kamera Kapatıcısı 

I Need Coffee Kamera Kapatıcısı

Sale

Unavailable

Sold Out