Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

İlk Defa Karavanla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

Pandemiyle beraber kalabalık otellerde kalma fikrinden uzaklaştıysanız,  bir karavan kiralayıp içinizdeki özgür çocuğu dışarı çıkarmaya ne dersiniz? Plansız, telaşsız, sizin isteğinize göre şekillenen bir seyahatten daha dinlendirici ne olabilir ki? İlk defa karavanla tatile çıkacaklara Funsy’den rehber niteliğinde liste.

İşe Karavan Kiralamakla Başlayın

Seyahatinizin kaç gün süreceğine, kaç kişi olacağınıza bağlı olarak kendi kriterlerinize uygun bir karavan kiralayabilirsiniz. 3 kişi veya daha az kişi için 10 m2’lik küçük bir karavan yeterlidir. Karavanınızı aracınızın arkasına bağlayacaksanız, B tipi bir ehliyet yeterlidir. Tır şeklindeki karavanlar için ise ehliyet tipi farklılık gösterecektir. Kiralanan karavanların içinde genelde demirbaş ihtiyaçların tümü bulunur.

Rotanızı Önceden Belirleyin

Karavan bize her ne kadar özgürlüğü çağrıştırsa da, ilk defa karavanla seyahat etmeye karar verenlerin önceden bir rota belirlemesi çok önemlidir. Elektrik ve su ihtiyacınızı karavan kamplarından karşılamanız gerektiği için, rotanızı karavan kamplarının lokasyonuna göre belirlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Karavan kültürünü de yakından tanımanıza yardımcı olacak bu kampların günlüğü 50-100 TL arasında değişmektedir. Tam bu noktada belirtmek istediğimiz bir başka şey de, elektrik ve suya ne kadar ihtiyacınız olacağı. Bu sebeple, karavan kamplarında akünüzü ve su deponuzu tam olarak doldurun. Aracınız çalışmıyorken ya da bir elektrik kaynağına bağlı değilken elektrikli alet çalıştırmayın. Akünüzün bitmesi sizi mutlu etmeyecektir.

Gerekli Malzemeler İçin Bir Liste Hazırlayın

Uzatma kablosu, çamaşır ipi, fener, alet çantası ve su hortumu mutlaka yanınıza almanız gereken malzemelerdir. Bazen doğayla iç içe uyumak isteyebileceğiniz gerçeğini de göz önüne alırsak, uyku tulumu, çadır, ateş yakmak için gereken malzemeleri de listenize ekleyebilirsiniz. Hangi mevsimde yolculuğa çıkacağınıza bağlı olarak küçük bir pervane ya da küçük elektrikli ısıtıcı almanız da işinize yarayacaktır. Böcek ilacı ve sineklerden koruyucu spreylere de çok ihtiyacınız olacak.

Derli Toplu Olmaya Özen Gösterin

Küçük bir alanda düzensiz yaşamak modunuzun düşmesine sebep olabilir. Bu sebeple disiplinli olun, yattığınız yeri toplayın, mutfağı düzenli tutun.

En Çok Kafa Yorduğumuz Konu: Banyo ve Tuvalet

Karavanlarda 10-30 litre arasında değişen su tankları mevcuttur. Tuvalet için ayrı bir su tankı bulunmaktadır. Atıkların dışarı dökülmesi işi ise sizin sorumluluğunuzdadır, olabildiğince boş bir toprak alana boşaltmanız çevreyi korumak adına iyi bir fikir olabilir. Bu işlemi kalan kişi sayısına bağlı olarak 3 günde bir yapabilirsiniz. 

Karavancı Dayanışması

Karavan kültürünün içine bir kez girdiniz mi, çıkmak istemeyeceksiniz. Tüm karavancıların birbiriyle dayanışma içindedir. Yolda bir sorun yaşaığınızda yardıma koşacak ilk kişi sizin gibi bir karavancıdır. 

Karavanla seyahat etme hayalleri kuranlara Funsy’nin son önerisi ‘Surf Caravan’ ve ‘Travel’ kamera kapatıcısı. Çünkü gerçek karavan tutkunları bunu hak eder.

 

SURF CARAVAN KAMERA KAPATICISI

TRAVEL MINI KAMERA KAPATICISI

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Photo by KAL VISUALS on Unsplash

Photo by Marie-Michèle Bouchard on Unsplash

Sale

Unavailable

Sold Out