Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Kaktüs Yetiştirmenin 4 Püf Noktası

Siz de bizim gibi evde bitkilerini çocuğu gibi görenlerdenseniz bu başlık tam size göre! İşte kaktüs yetiştirmenin en kolay 4 yolu!

Kaktüs nasıl yetiştirilir?

Kaktüs yetiştirmekteki en büyük motivasyon kaynağımız elbette bakımlarının kolay olması. Bunu inkar edecek değiliz! Kaktüslerin sık sık susuz tutulmaya ihtiyacı vardır. 

  • Gübreleme yapın.

Kaktüs için uygun bir gübre kullanmak büyümesine yardımcı olur. Azotlu ancak çözünür bir gübre kullanın. Gübre uygulamak için en iyi zaman, yeni büyüme fark ettiğiniz zamandır. Bu, her 2 ayda bir, üç kez yapılabilir.

  • Işığı doğru seçin.

Kaktüsler düşük ışıklı ortamlara daha toleranslıdır. Onları odanızın en ışık almayan yerinde konumlandırın.

  • Yayılma

Kaktüslerin çoğalmasının farklı yolları vardır. Önceden yetiştirilmiş bir kaktüsün yapraklarını kesebilir, tohum veya aşı kullanabilirsiniz. Aşılama çoğunlukla zayıf kaktüs türleri veya çoğaltılması zor olanlar için yapılır.

  • Kaktüsleri sulama sıklığı

Aşırı sularsanız kaktüsler her zaman çürür. İlkbaharda ve sonbaharda kaktüslerin düzenli sulanmaya ihtiyacı vardır. Ancak yazın daha az suya ihtiyaç duyacaklardır, haftada bir sulayabilirsiniz. Sudan mahrum kalan kaktüslerin rengi solacaktır, buna göre sulama sıklığınıza karar verebilirsiniz. 

Evinizdeki kaktüslere alıştığınızda, onları baktığınız her yerde görmek isteyeceksiniz! Funsy'nin sizlere önerisi, Kaktüs Kamera Kapatıcısı.

Sale

Unavailable

Sold Out