Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Kedi Beslemenin İnsan Sağlığına Faydaları

 

Elbette kedileri kucaklamak, onlarla uyumak, tüm gün tembel bir yumak olup yatmalarını izlemek çok eğlencelidir. Ama bunun dışında, sizin hiç farketmediğiniz başka faydaları da vardır. Peki sağlığınızı nasıl iyileştirirler?

Kedilerin sükuneti ve sakinliği zamanla sizi etkiler ve konsantrasyonunuzu engelleyen tüm etkenler yavaş yavaş azalır, zihninize kaybettiğiniz öz emri geri verir. Bir kedinin varlığı tek başına bunu yapmaya yeterlidir. Kediler genelde yatıştırıcı evcil dostlar olarak bilinir.

Peki kediler sağlığımıza hangi faydaları sağlarlar? Bu yazıda, kedilerin yaşamlarımızı nasıl zenginleştirebileceğini ve sağlığımızı nasıl iyileştirebileceği hakkında bilimsel çalışmaların neler söylediğine dair geniş bir perspektif sunuyoruz.

Ruhumuza Rahatlatıcı Bir Masaj


Aramızda kim sevimli kedi videoları batağına saatlerini harcamadı ki? Bu tür videolar o kadar bağımlılık yapıyor ki, çoğu zaman vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyor, yapmamız gereken işleri ertelediğimi görüyoruz.

Araştırmalar gösteriyor ki, kedi videolarına bağlanmamızın iyi bir nedeni var: Bizi daha mutlu edebilir ve olumsuz duyguları uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Bu çalışmanın yazarı Jessica Gall Myrick konuyu şöyle özetliyor: Bireyler çalışmaları gereken vakitte kedi videoları izliyor olsalar bile, duygusal kazanç insanlara zor görevleri üstlenmelerinde yardımcı olabilir.

Dahası, 2011 yılında Birleşik Krallık’taki Cats Protection kedi yardım kuruluşu tarafından yapılan bir anket, kedilerle vakit geçiren insanların daha sakin ve daha az üzgün hissettiğini belirtti. Bu ankete katılan kedi sahiplerinin %87’si, hayatlarını bir kediyle paylaşmanın genel refahlarını iyileştirdiğine inanırken, %76’sı kedilerin günlük stresle daha kolay başa çıkmalarına yardımcı olduğunu düşünüyor.

Aslında pek çok insan kedinin empatiden yoksun olduğunu düşünürken, kediler aslında sahiplerinin ne zaman kötü hissettiğini anlayabilir ve buna göre tepki verebilir.

2015 yılında Animal Cognition dergisinde yayınlanan bir araçtırmada, evcil kedilerin belirli duygusal ipuçlarını ayırt etmek için insanların yüz ifadelerini okuyabildiğini ve bu da onların duruma göre yanıt vermelerine olanak sağlayabileceğini keşfetti.



Kedilerin ayrıca fiziksel sağlığımıza da faydaları vardır. Örneğin, Medical News Today’in daha önce ele aldığı bir çalışma, kedilerle yaşayan insanların kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğunu buldu.

Bunun nedeni, “kedi insanlarının” doğal olarak daha sakin ve stresle daha iyi başa çıkabilmesinden kaynaklanıyor olsa da, bir kedi arkadaşa sahip olmanın yatıştırıcı ve güven verici olması oldukça olasıdır ve bu da sonuç olarak kalp sağlığının korunmasına katkıda bulunur.
MNT’nin kapsadığı bir başka çalışma, kediler de dahil olmak üzere tüylü evcil hayvanlarla büyüyen bebeklerin alerji ve obezite geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu savunuyor.  Araştırmacılar bunun nedeninin bu tür hayvanlara maruz kalan bebeklerin koruyucu etkilere sahip olan fazla sayıda bağırsak bakteri popülasyonuna sahip olmasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorlar.

The Journal of Allergy ve Clinical Immunology’de yayınlanan bir araştırmaya göre, kedilere erken maruz kalma çocukların daha düşük oranda astıma yakalanmasıyla da ilişkili. Yazarlar bunu durumu kedilerle etkileşimin, çocukların insan vücudunda doğal olarak meydana gelmeyen ancak iltihaplı reaksiyonları düzenlediği görülen bir tür siyalik asit emilimine katkıda bulunmasından kaynaklandığı şeklinde açıklıyor.



Siz de bizim gibi kedi bağımlısıysanız, “Pati ve Cats” kamera kapatıcılarımız tam size göre!

 

Cats Kamera Kapatıcı

 

Pati Kamera Kapatıcı

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out