Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Kedi Sahiplenmek İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Birçoğumuz evde kocaman bir tüy yumağı olması fikriyle aşk yaşıyor ve fırsat bulduğu ilk anda dünyalar güzeli bir kedi sahiplenmek istiyor. Fakat bir kediyle yaşamak masal gibi gelse de sizin sorumluluğunuzda olacak bir canlıyla yaşamak düşündüğünüzden çok daha zor olabiliyor. Bu yazımızda evinde kedi beslemek isteyenler için bilinmesi gerekenleri listeledik.

Sorumluluk Bilinciniz Olmalı

Bir kediyle birlikte yaşamak çok güzel görünse de büyük bir sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Özellikle yavru bir kedi sahiplendiyseniz onunla bebek gibi ilgilenmek, acıktığında beslemek, yapacağı yaramazlıkları kabullenmek ve ona zaman ayırmalısınız Ailenizle yaşıyorsanız tüm aile bireylerinin bir kediyle yaşamak istediğinden emin olmalısınız. Çünkü unutulmamalıdır ki kediler de köpekler gibi mekan ve kişi değişikliğinden etkilenir, hatta bazen depresyon belirtileri gösterebilirler. Tek yaşıyorsanız da gündelik hayatınızın koşturmacası sırasında kedinize yeterli ilgiyi göstereceğinizden emin olmanız gerekir. Çünkü biliyorsunuz ki onun sizden başka kimsesi olmayacak. Uzun lafın kısası hayatınızın 14-15 yılında sizinle birlikte olacak bu yol arkadaşını hayatınıza almadan önce tüm bu sorumluluk bilincine sahip olmalısınız.

Kedi Beslemek İçin Gerekenleri Almalısınız

Yeni bir bebeğiniz doğuyor! En önemli şeylerden biri doğru mama tercihi. Çünkü önce bebek maması, sonra yetişkin maması hatta kısır maması derken onun ihtiyacı olan besinleri sağlayabileceği mamalar tercih etmeyi öğrenmelisiniz. Mamadan sonra en önemli şeyler de tuvalet, yatak, eğleneceği oyuncaklar ve mama kaplarıdır. Tüm bunları kediniz eve gelmeden halletmenizde fayda olacaktır.

Bakım Süreçlerini Doğru Uygulayan

Maalesef mama, tuvalet, su kabı gibi gereçleri alınca tüm sorumluluk ortadan kalkmıyor. Temizlikleriyle bilinen kediler, özellikle kumlarını düzenli temizlemediğiniz zaman rahatsız oluyor ve tuvaletlerini kullanmayı reddediyorlar. Ayrıca uzayan tırnaklarını kesmeniz, tüylerini düzenli olarak taramanız, ilerde sağlık sorunlarıyla uğraşmamanız için dişlerini fırçalamanız gerekiyor. Biliyoruz, zorlu bir süreç gibi görünüyor ama onu sevmeniz için gırlamaya başladığı zaman tüm bu hezimet güzel geliyor.

Ortamda Ona Zarar Verecek Şeyler Bırakmayın

Özellikle bebek kediler çok meraklı ve oyuncu olurlar. Buldukları her deliğe girmek isterler, her eşyayla oynamaya çalışırlar. Bu yüzden onun sağlığını düşünmek ve ortada ona zarar verebilecek eşya hatta yemek bırakmamak bizim görevimizdir.

Veteriner Ziyaretlerinizi Aksatmayın

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat için kedinize verebileceğiniz en önemli şey veteriner ziyaretleridir. Düzenli olarak aşılarını yaptırmak ve genel sağlık kontrollerinden geçirmek onların çok daha sağlıklı bir hayat geçirmesini sağlar. 


Kedi seven ya da kedi sahiplenmek isteyenlere güzel bir haberimiz var! Cats ve Pati kamera kapatıcılarımız RAHATOL kupon koduyla %20 indirimli!




Sale

Unavailable

Sold Out