Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Müzik Dinlemenin Zihnimize Ve Bedenimize Faydaları

Kimi zaman bizi neşelendiren, kimi zaman hüzünlendiren, günün her saati hayatımızın arka fonunda bize eşlik eden müzik, sadece ruhumuza değil, bedenimizi de etkisi altına alıyor. Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler, bilimsel araştırmalara göre müzik dinlemek hem ruhumuzu hem de bedenimizi besliyor ve daha kaliteli bir şekilde yaşamamızı sağlıyor. Bakalım müziğin insan sağlığına ne gibi faydaları varmış…


Sözel Zekayı Artırır


York Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada yalnızca bir aylık müzik dersi sonucunda bile çocukların sözel zekasının önemli oranda arttığı gözlenmiştir. Çalışmayı yürütenler bu artışın müziğin transfer etkisinden kaynaklandığını, müzik dersi alan çocukların kelimeleri anlama ve anlamlarını açıklama becerilerinin geliştiğini savunuyor. Ayrıca müzik eğitimi alan yetişkin kadın ve çocukların sözlü hafıza testlerinde daha başarılı olduğu görülmüştür.


Ağrıları Azaltır


Drexel Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada müzik terapisinin ve müzik dinlemenin kanser hastalarının ağrılarına iyi geldiği kaydedilmiştir. Bir başka araştırmada ise yaşlı bakım merkezindeki hastaların ve yoğun bakımda tedavi görenlerin müzik dinlediklerinde ağrılarının hafiflediği görülmüştür.


Dengeli Beslenmeye Destek Olur

Georgia Tech Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada loş ışık ve müzik eşliğinde yemek yiyen insanların yemekten daha fazla keyif almasına rağmen daha az yedikleri ve daha az kalori aldıkları ortaya çıkmıştır. Kilo vermek gibi bir amacınız varsa yemek masalarınıza huzur veren parçalar ve mum ışığı eklemeyi düşünebilirsiniz.

 

Stresi Azaltır


Müzik dinlediğiniz esnada vücuttaki kortizol seviyesinde düşüş meydana gelir. . Yapılan bir başka araştırma müzik dinlerken bir enstrüman çalmanın, tempo tutmanın ya da şarkı söylemenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ortaya koyuyor. Yoğun ve stresli günlerde radyoyu ya da sevdiğiniz müzik listelerini açarak stres seviyenizi düşürebilirsiniz.


Daha Sağlıklı Bir Uyku Çekmenizi Sağlar

 

Yoğun geçen günler, hayatımızdaki sorunlar, bitmeyen işler derken hepimizin ortak sorunlarından biri uykusuzluk. Sakin müziklerin insanı rahatlattığına hepimiz şahit oluyoruz. Yapılan bir araştırma yatmadan 45 dakika önce klasik müzik dinleyen öğrencilerin sesli kitap dinleyenlerden ya da hiçbir şey dinlemeyenlerden daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşadığını ortaya koyuyor. 


Spor Yaparken Motivasyonunuzu Artırır

Yapılan bir araştırmada, 800 metrelik koşu yapan insanların performansları karşılaştırılmış ve hem yavaş hem de hızlı, motive edici müzikler dinleyen bireylerin koşuyu müzik dinlemeyenlerden daha çabuk bitirdikleri kaydedilmiş. Egzersiz yaparken motivasyonunuzu artıran bir liste dinleyin ve farkı görün.


Sizi Mutlu Eder


Yapılan araştırmalar, beynin müzik dinlerken daha fazla dopamin salgıladığını ortaya koymaktadır. McGill Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmada 8 müzikseverin sevdikleri şarkıları dinledikleri esnada beyin tomografileri çekilmiş ve yüksek düzeyde dopamin salgıladıkları, bu yüzden de biyolojik olarak mutluluk, heyecan ve haz gibi duygular yaşadıkları görülmüş.


Depresyona İyi Gelir

Tüm dünyada 350 milyondan fazla insanın depresyonda olduğu kaydedilmiş. Yapılan geniş çaplı bir araştırma, yatmadan önce klasik müzik dinleyen deneklerin depresyon seviyelerinde kayda değer ölçüde düşüş olduğu sonucuna varmış.


Siz de ruhunuzun ve bedeninizin güvenliğini müziğe borçluysanız, dijital güvenliğinizi de Funsy’nin Music Kamera Kapatıcısı ile sağlamak isteyebilirsiniz.

 

 

 




Sale

Unavailable

Sold Out