Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Olumu Düşünmenin Önemi ve Teknikleri

Son zamanlarda yaşadığımız kötü ve talihsiz olaylar her birimizin psikolojisini etkiledi ve mental olarak boşluğa düşmemize sebep oldu. Bu buhran halinden kurtulmanıza faydası olacağınız düşündüğümüz olumlu düşünme tekniklerini sizler için yazdık.

Olumlu düşünme, herhangi bir durumda iyiye odaklanma uygulamasıdır. Olumlu düşünce, sorunlarınızı görmezden geldiğiniz anlamına gelmez aksine her şeyin iyi gideceği beklentisiyle yaklaştığınız anlamına gelir. Birçok faydası olan olumlu düşünmenin, sağlık üzerindeki etkisi de yadsınamaz bir gerçek. Ayrıca, her yeni yapılan araştırma olumlu düşünmenin başka bir faydasını öne çıkarıyor.


Olumlu Düşünmenin Sağlığa Faydaları:


Olumlu düşüncelere odaklananlar, olumsuz bakış açısına sahip olanlara nazaran stresle çok daha kolay baş edebilir.
Araştırmalarda, örneğin iş bulamama ya da işyerinde terfi alamama gibi durumlarda olumlu düşünenlerin olumsuz düşünenlere göre isteklerine daha çabuk ulaştığı tespit edilmiş. Bunun sebebi olarak da olumlu düşünenlerin hayal kırıklığı ya da etki edemeyecekleri durumlar üzerine yoğunlaşmak yerine kendilerine yol haritası hazırlamaya odaklanmaları ve çevrelerinden yardım almaya açık olmaları olduğu düşünülüyor. Bunun aksine negatif düşünceye sahip olanlar yapabilecekleri hiçbir şey olmadığı, ellerinden bir şey gelmeyeceği ve durumu değiştiremeyeceği varsayımında bulunuyorlar.

Pozitif düşünceler bağışıklığımızı güçlendirsin

Özellikle bağışıklığın zayıflaması ya da güçlenmesi konusunda düşüncelerin ve duyguların etkisinin fazlasıyla önemli olduğu söyleniyor. Başka bir Segerstrom ve Sephton tarafından yapılan bir araştırma ise okul, çocukluk, gençlik gibi hayatlarının belli bölümlerinden iyi şekilde bahseden insanların, olumsuz şekilde bahseden insanlara göre daha güçlü bir bağışıklığa sahip olduğunu ortaya koydu.

Depresyon bizden uzak dursun


Depresyonun psikolojik olarak zorlu bir süreç olmasının yanında ek olarak sağlığımız üzerinde ciddi yan etkileri de bulunuyor. Depresyonun birçok hastalığı tetiklediği biliniyor. Özellikle mide rahatsızlıkları, ağrılar, hormonal bozukluklar depresyon kaynaklı olarak sıkça yaşanabiliyor. Depresyonun ve dolayısıyla depresyonun yol açtığı birçok sağlık sorununun çözümünde olumlu düşünce oldukça etkili bir yöntem. Olumlu düşünen kişiler olumsuz bir olayla karşılaştığında çıkış yolları ve çözüm üzerine odaklanıyor. Bilindiği üzere depresyonla mücadelede en etkili hususlardan biri de kendini kapatmayarak iletişime açık kalabilmek. Karamsar düşünenlerin aksine böyle durumlarda yardıma ve desteğe açık olmak iyimser insanların depresyon yaşama ihtimalini düşürüyor, depresyondan kurtulma ihtimalini artırıyor.

Daha uzun ve sağlıklı yaşayalım

Olumlu düşünmenin sağlığınız üstünde çok önemli bir etkiye sahip olması yanında ömrünüzü de uzatıyor. Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre, olayların olumsuz tarafına odaklanan insanların kalp ve damar hastalıkları yüzünden ölme oranı, olumlu düşünenlere göre yüzde 50 daha fazla. Olumlu düşünen insanların kalp ve damar hastalıklarına karşı daha dirençli oluyorlar. Bu sayede daha uzun yaşıyorlar.

Olumlu Düşünmenize Yardımcı Olacak Düşünme Teknikleri


• Olumlu düşünme pratiği yapın
Gün içerisinde olumlu düşünme pratikleri yaparsanız, bunu alışkanlık haline getireceğinizi göreceksiniz. Her olayda olumlu yönlerine odaklanmaya çalışın, bu sayede kendinizi suçlamayacaksınız.
• Meditasyon yapın
Olumlu yönünü göremediğiniz olaylar başınıza geldiğinde, nefes terapisi başta olmak üzere, size ne iyi geliyorsa o an onu yapın. Gökyüzüne bakın, gözlerinizi kapatın veya bir şeyler çizin. O an o düşüncelerden uzaklaşmak
için kendinize fırsat tanıyın.
• Anı yaşayın
Anı yaşamaya özen gösterin. Geçmiş geçmişte kaldı ve siz ne kadar olumsuz yönünden baksanız da değiştiremeyeceksiniz. Bu yüzden geçmişi bırakın ve bugüne dönün.
• Olumsuzlukları kabul edin
Hayatta herkesin başına bir şeyler gelebilir. Bu yüzden tamamen olumsuz bir şey yaşasanız bile, tecrübe olarak kabul edin. Sizin hatanız olsun olmasın o yaşadığınız olumsuzluktan ders çıkarın.
• Kendinize inanın
Olumsuz düşünürseniz, stres yaparsınız. Stres yaparsanız içinde bulunduğunuz durumu daha zor hale getirirsiniz. Yapabileceğinize inanırsanız, başarmaya bir adım daha yaklaşırsınız.

Sale

Unavailable

Sold Out