Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Online Toplantıları Nasıl Daha Verimli Yapabilirsiniz?

Bugün dünyanın her yerinde şirketler uzaktan çalışma ortamına uyum sağlamaya çalışıyor. Korona virüs sebebiyle ayak uydurmak zorunda kaldığımız bu yeni düzen aslında yeni normalimiz olabilecek mi sorusu hepimizin aklında. İş arkadaşlarımız ile uzaktan, işleri aksatmamaya ve en verimli halimizde çalışmaya devam etmeye çabalıyoruz. 

Bu yeni düzen sizi tedirgin etmesin. Eğer sistemli ve planlı çalışmaya devam edebilirseniz, uzaktan çalışmanın daha verimli olacağını göreceksiniz! Biz de bu düzende sizin işlerini kolaylaştırmak için birkaç ipucu yazdık. Hazırsanız yazımıza geçelim :)

1- Tarihleri Unutmayın

Öncelikle, hazırlıklı ve planlı olmak her şeyin başında geliyor! Önemli tarihleri not almak işlerinizin aksamamasına yardımcı olacak. Böylece yoğun gündem nedeni ile unuttuğunuz iş kalmayacak. Yapacağınız toplantıları da unutmayacak, iş arkadaşlarınıza toplantıları hatırlatabileceksiniz.

2- Çalışma Ortamını Önceden Ayarlayın

Kameranızın önünde yürüyen bir kedi, rahatsız edici gürültüler... İster istemez dikkat dağıtıcı şeyler toplantımızı etkileyebilir. Her şeyi önleyemezsiniz, ancak kamera açısındaki çalışma alanını önceden düzenlemek size yardım sağlar.

Toplantıdan önce dikkat dağıtıcı unsurları sınırlayabileceğiniz sessiz bir ortam bulun. Sesli önlemek için kulaklık kullanın. Etrafınızda dikkat dağıtıcı, fazlalıklar bulunmasın. Sade bir alanınız olsun.

3- Etkili İletişim Kurun

Net ve etkili iletişim kurun. İşlerinizi, yapacaklarınızı ve problemleri önceden hazırlayın ve eksiksiz bir şekilde aktarmaya çalışın. Herkesin katılımını sağlamak, daha fazla netlik oluşturmak için notlar alın. Planlı çalışmaya özen gösterin ve problem çözücü olun.

4- Toplantılarınızı Gözden Geçirin

Toplantı sonunda, işlerinizi gözden geçirmek ve kesinleştirmek için herkesin sorumluluklarını özetlemesini isteyin. Özellikle iş arkadaşlarınızın yüz ifadelerini ve beden dilini göremediğiniz için bu adım işlerin yolunda gitmesi için size çok yardımcı olacaktır.

5- Paylaşımcı Olun

Aldığınız notları iş arkadaşlarınızla paylaşın. Hem bu notlarla kimin hangi işlerden sorumlu olduğunu öğrenebilir, hem de işlerin aksamaması için verdiğiniz çabayı paylaşabilirsiniz. Çevrimiçi toplantılar, yüz yüze yaptığımız toplantılardan çok da farklı değildir. İşinizi ileriye götürecek kararlar verebilmeniz için açıkça iletişim kurun.

Sale

Unavailable

Sold Out