Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Patates Kızartmasını Böyle Denediniz Mi?

Kahvaltıların baş tacı, öğle atıştırmalıklarının en lezzetlisi ve akşam yemeklerinin en doyurucu aparatifi patates kızartmasını, geleneksel tariflerden uzaklaşıp bir de yeni tariflerle denemeye ne dersiniz?
Çıtır Patates
Patateslerinizi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun, her birini ince ince doğrayın ve geniş bir kasenin içerisine alın. Kaseyi soğuk suyla doldurun ve patatesleri 2-3 saat kadar soğuk suyun içerisinde bekletin. Beklettiğiniz patatesleri kağıt havluyla iyice kurulayın. Bir kızartma tenceresinin içerisine yarısına gelecek şekilde ayçiçek yağı ilave edin. Yağın kızdığına emin olduğunuzda patateslerin bir kısmını tencereye alın ve orta-yüksek ateşte 4-5 dakika kadar pişirin. Bu şekilde tüm patatesleri pişirdikten sonra yine bir havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın. Ocağın altını iyice açarak patatesleri tekrar içine atın ve 1-2 dakika kadar yüksek ateşte kızartın. Bu sayede patateslerin içi güzelce pişecek ve dışı çıtır çıtır olacak!
Cajun Baharatlı Patates
Patateslerinizin kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğradığınız patatesleri geniş bir kasenin içerisine alın ve kaseyi soğuk suyla doldurun. Bu esnada 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı soğan tozu, 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı karabiberi bir rondoya ekleyin, güzelce karıştırın. Geniş bir kızartma tenceresinin içerisinde 1 su bardağı ayçiçek yağını kızdırın. Güzelce kuruladığınız patatesleri kızgın yağda kızartın ve havlu kağıt serili bir tabağın içerisine alın. Patatesleriniz soğumadan hazırladığınız baharat karışımıyla istediğiniz miktarda çeşnilendirin.
ParmesanlıPatates
İlk olarak fırınınızı 220 dereceye ayarlayın. 4 adet orta boy patatesi güzelce yıkayın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine yerleştirin ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını patateslerin üzerine gezdirin. Minik bir kasenin içerisinde 1/4 su bardağı toz parmesanı, 1 çay kaşığı sarımsak tozunu, yarım çay kaşığı kekiği ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi karıştırın ve patateslerin üzerine serpin. Çeşnilendirdiğiniz patatesleri 30 dakika kadar fırında pişirin. İşte, mükemmel bir patates sizleri bekliyor.
Fırında Baharatlı Patates
Fırınınızı daha önceden 220 dereceye ayarlayın. 4 adet orta boy patatesi yıkayın ve elma dilimi olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri bir kasenin içerisine alın ve üzerine yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı köri ve 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin ve 30 dakika pişirin. 
Çubukta Patates
Fırını 160 dereceye ayarlayın. 4 adet orta boy patatesi mikrodalgada 1-2 dakika kadar pişirin. Yumuşayan patateslerin soğumasını bekleyin ve her bir patatese uzun tahta şişler takın. Patatesleri en üst noktasından başlayarak aşağıya doğru spiral olacak şekilde boylu boyunca kesin. Kestiğiniz patatesleri ellerinizle tahta şişler boyunca açın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Minik bir kasenin içerisinde 25 gram tereyağını eritin ve bir fırça yardımıyla patateslere sürün. Ardından yine minik bir kasenin içerisinde 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı sarımsak tozunu ve 1 çay kekiği karıştırın, patateslerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. 
Baharatlı Kıvırcık Patates
2 adet büyük boy patatesi güzelce yıkayın ve bir spiral doğrayıcı yardımıyla doğrayın. Doğradığınız patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını patateslerin üzerine gezdirin. Minik bir kasede 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı kimyonu, yarım çay kaşığı sarımsak tozunu ve yarım çay kaşığı toz kırmızı biberi karıştırın, patateslerin üzerine serpin. Çeşnilendirdiğiniz patatesleri 25-30 dakika kadar 230 derecede ısıttığınız fırınınızda pişirin. 
Zikzak Patates
4 adet patatesi güzelce yıkayın ve soyun. Patates dilimleyici yardımıyla patatesleri zikzak olacak şekilde kesin ve geniş bir kasenin içerisine alın. Kaseyi soğuk suyla doldurun ve yarım saat kadar bekleyin. Yarım saatin sonunda patatesleri bir havlu kağıt yardımıyla kurulayın. 1 su bardağı ayçiçeği yağını geniş bir kızartma tenceresine alın ve kızdırın. Yağ iyice kızdığında patatesleri de ilave edin ve altın rengine ulaşana dek kızartın. Kızaran patateslerinizi servis etmeden önce tuz ve karabiberle çeşnilendirmeyi unutmayın.
Taze Soğanlı ve Sarımsaklı Patates 
Fırını 200 dereceye ayarlayın. 4 adet patatesi güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir kaseye alın ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve bir dal incecik kıyılmış taze soğan ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. 20-25 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın!
Patates kızartmasının her türlüsü için midesinde yer olanlar, "FRIYAY" Kamera Kapacısı tam size göre!
Sale

Unavailable

Sold Out