Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Sağlıklı Bir Kalp İçin 6 Tavsiye

 

  1. Egzersiz rutininiz haline getirin.

Pandemi süresinde neredeyse hareket etmeyi unuttuk diyebiliriz. Üstelik günümüz yaşamında teknolojinin bize sunduğu imkanlarla hareket alanımız iyice daraldı. Her yere araçlarla gidiyor, yürüyen merdivenler, yürüyen bantlar kullanıyoruz. Fiziksel aktivite azlığı kalp sağlığının önünde önemli bir tehdit. Kalp sağlığınız için haftada en az 3 gün spor yapmayı ihmal etmeyin. Her gün hareket etmeyi rutininiz haline getirin. 

2. Beslenmenize dikkat edin.

Doğru yeme alışkanlıkları kalp sağlığınızı korumada büyük bir yardımcı. Günlük rutininizde bolca lif, antioksidan, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler kanda pıhtı oluşumunu azaltıp damar sertleşmesini engelleyecektir. Ayrıca balık tüketimi de kalp ve damar hastalıklarından sizi koruyacaktır. Trans yağlardan uzak durmak, işlenmiş gıda tüketmemek ve günlük tuz miktarını 5 gramın altında tutmak da çok önemlidir. 

3. Stresi hayatınızdan çıkarın. 

Stres, öfke gibi agresif duygular kalp ve damar hastalıklarını tetikliyor. Kendinizi sıkça stres altında hissediyorsanız bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin. Düzenli nefes egzersizleri de sizi stresten kurtaracaktır. İç huzur, kalp sağlığını korumada çok etkilidir. 

4. Kilonuza dikkat edin.

Yüksek tansiyona yol açan sebeplerden biri de fazla kilolardır. İdeal kilonuzu bir uzman eşliğinde bulmalı ve korumak için düzenli egzersiz yapmalısınız. 

5. Sigaradan uzak durun. 

Sigara kullanımı kalp damar tıkanıklığına sebep olmakta dolayısıyla kalp krizine sebep olmaktadır. Sigara içmek, günümüzde ölüm sebeplerinin başında gelmektedir. Pasif olarak sigara dumanına maruz kalmak da riski arttırmaktadır. Sigara içmeyin, sigara içilen ortamlardan uzak durun.

6. Kalp kontrollerinizi düzenli olarak yaptırın.

Kalp damar hastalıkları bazen hiçbir belirti vermeden sinsice ilerler. Bu sebeple düzenli olarak kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin, bir hastalığınız varsa ciddi boyutlara ulaşmadan tespit edin.

 

Kalbiniz hep gözünüzün önünde dursun diye! 

Sale

Unavailable

Sold Out