Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Seyahat Etmeyi Sevenlerin Mutlaka Gezmesi Gereken 10 Ülke

Yunanistan

Türk kültürüne en yakın ülkelerden biri olan Yunanistan, yemeklerinden gece hayatına, doğal güzelliklerinden samimi insanlarına kadar benzerliğiyle yabancılık çekmeceden gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Başkenti Atina’ya gittiğiniz zaman Akropolis tüm ihtişamıyla sizleri bekliyor olacak. Akropolis’in yanında Atina’da denize girebilir, birbirinden güzel koylarını gezebilirsiniz.

Hırvatistan

Son zamanlarda en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Hırvatistan, tarihi yapıları, sıcak insanları ve hemen hemen herkesin damak zevkine uygun yemekleriyle göz alıcı bir ülke. Tarihi mimarisiyle kendinizi Ortaçağ filmlerinde hissedeceğiniz Dubrovnik şehrine uğramadan bu ülkeden gitmemenizi tavsiye ediyoruz.

Almanya

Yüzlerce yıllık kiliseleri, meşhur biraları, devasa sosisleriyle eski popüler haline geri dönen Almanya, son zamanlarda turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda. Münih’te düzenlenen Octoberfest’e denk gelirseniz kendinizi inanılmaz bir eğlencenin içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca başkent Berlin’i görmeden yolunuza devam etmeyim, çok şey kaçıracağınıza emin olabilirsiniz.

Fransa

Şarabın, modanın ve enfes yemeklerin ülkesi olarak bilinen Fransa, mutlaka görülmesi gereken ülkelerden biri. Başkenti Paris’te Eyfel Kulesi’ni, Notre Dame’ı, 1793’ten beri faaliyette olan Louvre Müzesi’ni yakından görmek için mutlaka Fransa’ya uğramalısınız.

İtalya

Pizzaları ve sıcak insanlarıyla ünlü olan İtalya, seyahat listenize eklemeniz gereken ülkelerden biri. Ara sokaklarındaki küçük dükkanlarda lazanya, pizza yiyebilir, Aşk Çeşmesi’nde dilek dileyebilir, Pizza Kulesi’nde fotoğraf çektirebilir, ünlü Milano defilelerini izleyebilirsiniz. Toscana güneşinde üzüm bağlarını gezmeden ve taze şaraplardan içmeden İtalya’yı gezdim diyemezsiniz.

Endonezya

Yağmur ormanlarına, iç volkanlarına ve adalarına baktığınız zaman neden dünyanın en güzel ülkelerinden sayıldığını anlayabilirsiniz. Raja Ampat Adaları’nın gizli lagünleri ve beyaz kumlu plajları, ejderhasıyla bilinen Komodo, Doğu Java’nın Bromo Tengger Semeru Doğal Parkı’nın en iyi bilinen volkanı olan Bromo Tepesi ve belki de en önemlisi Kutsal Maymun Ormanı Koruma Alanı ve teraslı pirinç tarlalarının bulunduğu Ubud, Endonezya’ya gittiğinizde uğramanız gereken yerlerinden sadece birkaçı.

Fas

Başkent Raban’nın tarihi yapıları ve dar sokakları turistlerin en çok uğradığı noktanın burası olmasını sağlasa da Fas’ın en büyük şehri olan Kazablanka,bir liman şehri olarak en dikkat çeken yerlerden biri. Fas’a giderseniz ilk adresiniz seyyar mutfakların ve sebze-meyve suyu satıcılarının, falcıların ve kına yakan kadınların, yılan-maymun oynatıcılarının ve geleneksel kıyafetli dansçıların olduğu adeta bir panayıra benzeyen Jemaa El Fnaa Meydanı’na olmalı. Burada Fas kültürünü birebir tecrübe edebilirsiniz. Unutmadan, Majorelle Bahçeleri’ni de görmeden dönmeyin tabi ki.

Slovenya

Müzeleri, galerileri, arkeolojik alanları, anıtları, mezarlıkları ve kütüphaneleri ile Slovenya, bu listede olmazsa kırılırdık. Barok ve Roma mimarisinin yoğun etkisi altında kalan şehirlerinde ve kasabalarında görülen zengin mimarisiyle saraylar, kaleler, malikaneler ve açık hava müzeleri gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. Dağ bisikleti, rafting, doğa yürüyüşü ve kayak için harika olan Julian Alp dağları, nehirleri ve Kamnik-Savinja Alpleri, doğal köprüleri ve pencereleriyle Skocjan Mağaraları, Karstik kireçtaşı yaylası, Partizan Hastane Franja, Bohinj’in tepeleri, Almaden ve İdrija gidilmesi gereken yerlerden sadece birkaçı.

Filipinler

Hepimizin fotoğraflarına bakarken iç geçirdiği, keşke burada olsam diye düşündüğü Filipinler...

Pasifik Deprem Kuşağı’nda yer aldığı için sık sık deprem ve şiddetli tropik fırtınaların meydana geldiği Filipinler’de aktif yanardağlar da bulunuyor. Doğal afetlere açık olduğu kadar eşsiz doğasıyla ziyaretçilerini büyüleyen ülkede Palawan’daki Puerto-Princesa Yeraltı Nehri Milli Parkı görmeniz gereken ilk yer!

Vietnam

Asya’nın en farklı kültürüne sahip ülkelerinden biri olan Vietnam, bu listede yerini almalıydı. Kuzeyindeki pirinç tarlaları, güneyindeki devasa sahilleri, mükemmel pitoresk vadileri, arkeolojik alanları, tapınakları, sömürge kasabaları ve köyleri, uhrevi adaları ile ziyaretçilerini büyüleyen Vietnam’da deniz manzarası ve balıkçı köyleri, devasa mağaraları, gölleri ve binlerce adası ile Ha Long Bay ilk adresiniz olmalı.

 

Bir yazımızın daha sonuna gelmişken, seyahat etmeyi seven ve özgürlüğü yollarda arayan herkes için tasarladığımız "Travel" ve "Caravan" kamera kapatıcılarımızdan bahsetmesek olmazdıı. Şimdi RAHATOL kupon kodunu kullanarak tüm kamera kapatıcılarını %20 indirim fırsatıyla alabilirsiniz.

 

Caravan Kamera Kapatıcısı

 

Travel Kamera Kapatıcısı

 

Sale

Unavailable

Sold Out