Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Sosyal Medya ve Web Siteleri Bilgilerimizi Nasıl Ele Geçiriyor? Veri Toplamayı Nasıl Engelleyebiliriz?

Hepimiz internette verilerimizin toplandığını hissetmişizdir. Bir Facebook, Instagram hesabınız varsa (olmasa bile), şirket hakkınızda veri toplayacaktır. Facebook'un sizi platformunda izlemesi şaşırtıcı değil. On yıl öncesine kadar fotoğraflarımızı yeniden karşımıza çıkarabiliyor. Ancak tüm internette izlemenin kapsamını ve derinliğini henüz fark etmemiş olabilirsiniz.

Ne kadar bu veri toplamadan kurtulmak istemeniz, Facebook'a ne kadar güvendiğinize bağlıdır. Facebook, veri toplamayı, verilerinizi alakalı reklamlar göstermek ve sizi güvende tutmak için kullandığını söylüyor ve birisi hesabınızda genellikle bulunmadığınız bir ülkeden oturum açarsa, Facebook etkinliği şüpheli olarak işaretleyebilir.

Ancak Facebook, verilerinizi toplama konusunda iyi bir sicile sahip bir şirket değil. Facebook'un bilgilerinizi nasıl kullandığından bağımsız olarak, bilgilerin üçüncü taraflarla paylaşılma konusunda kesinlikle dikkatsiz.

Daha da karmaşık bir hale gelerek Facebook, WhatsApp ve Instagram'a da sahiptir ve bu uygulamalardan aldığı bazı bilgileri de toplayabilir. Facebook'un izlemesini sınırlamanın en iyi yolu, üç uygulamanın tümünü de tamamen bırakmaktır. Bu sizin için çok fazla ise, başka önerilerimiz var.

Aslında ilgi alanlarımızı, arkadaşlarımızla kurduğumuz etkileşimi, nereden giriş yaptığımızı, katıldığımız grupları paylaşmayı kaydolurken seçiyoruz. Bu veriler öncelikle sizin için daha alakalı reklamlar sunmak için kullanılır ve bu da Facebook'a çok fazla para kazandırır. Facebook'un bu bilgileri toplamasını gerçekten engelleyemezsiniz kaydolduğunuzda yaptığınız bir anlaşmadır ancak hesabınızdaki reklam tercihleri ​​sayfasını ziyaret ederek gördüğünüz reklamları nasıl etkilediğini sınırlayabilirsiniz.

Bilgileriniz sekmesinin altında, Facebook'un size reklam vermeyi hedeflemesinin bazı yollarını görebilirsiniz: ilişki durumunuz, işiniz, üniversiteye gittiğiniz yer ve daha fazlası. Bu bilgilerin bir kısmının veya tamamının reklam verenler tarafından kullanılmasını istemiyorsanız, ilgili değiştirme anahtarına basın.

Daha da fazla değişiklik yapmak için Reklam ayarlarını açın. Burada, Facebook'un pazarlama ortaklarından gelen verileri kullanıp kullanamayacağını ve çok daha alakalı reklamları önünüzde tutmak için kontrol edebilirsiniz. Bunun olmasını da istemiyorsanız, "verilerimi yönet" kısmından değiştirebilirsiniz.

Bu ayarların Facebook'ta gördüğünüz reklamların sayısını azaltmadığını ve Facebook'un sizin için topladığı verileri silmediğini unutmayın. Reklam verenlerin bu verileri kullanarak sizi özel olarak hedeflemesini durdururlar.

Yazımızın başında hesabınız olmasa bile izlenebileceğinizi söylemiştik. Bu Facebook dışı etkinlik, bir Facebook, Instagram, Whatsapp hesabınız olup olmadığından bağımsız sizi izleyebilir. Facebook Pixel gibi izleme araçları, web sitelerinin ve çevrimiçi perakendecilerin geri gelip gelmedikleri de dahil olmak üzere ziyaretçileri hakkında bilgi edinmelerini sağlar. Çok sayıda üçüncü taraf Facebook'un reklam ve izleme teknolojilerini kullanıyor, yani endişelenmeniz gereken sadece Facebook değil.

Site sahipleri, sayfalarını kimlerin ziyaret ettiğini gösteren bir profil oluşturabilir ve Facebook, insanların alışveriş yaptıkları ve web'de nelere baktığı hakkında daha fazla veri toplar.

Tüm bu veri toplamalardan sonra sizin de kameranızı kapatma ihtiyacınız güvenlik önlemi alma ihtiyacınızdan doğmuş olabilir. Biz de Funsy ekibi olarak sizi korkutmak değil, güvenliğinizi düşünürken aynı zamanda sizi eğlendirmek adına Funsy Kamera Kapatıcılarını tasarladık!

Gün içinde yüzünüzü güldürmek, anlamlı mesajlar vermek ve bant gibi sıkıcı ve işe yaramayan seçeneklerin yanında eğlenceli bir seçenek sunmak için size motive edici kamera kapatıcılarını öneriyoruz!

Sale

Unavailable

Sold Out