Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Spor Yapmanın Ruhumuza ve Zihnimize Yararları

Özellikle yaz yaklaşırken, hepimiz fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için kolları sıvamaya başlıyoruz. Spor yapmak dış görünüşümüzü etkilediği kadar zihnimizi ve ruhumuzu da dinlendiriyor aynı zamanda çok daha pozitif bir yaşam sürmemize yardımcı oluyor. Bu hafta sizlere spor yapmanın sizi nasıl etkilediğiyle ilgili bir yazı hazırladık. 


Stresinizi Azaltır

Spor yapmak, vücudumuzu dinç tuttuğu ve aldığımız oksijenin maksimum yarar sağlamasına destek olduğu için, ruh halimizi pozitif bir yönde etkiliyor. Özellikle sabah spor yapılan sporlar, tüm günümüzün dinamik geçmesine ve bizi yoran, strese sokan işleri daha çabuk halletmemize olanak sağlıyor.


Uykunuzu Düzenler

Günün yorgunluğu ve stresinden gece uyumakta zorlanıyor ve hatta sabahları kalkmakta güçlük çekiyorsanız, spor yapmak bu konuda size yardımcı olacaktır. İyi bir uyku için gerek duyduğumuz iki şey; kasların gevşemesi ve uykuya dalmamızı kolaylaştıran melatonin hormonunun salgılanması. Spor yapmak, bu iki ihtiyacı oldukça karşılıyor ve uyku düzeninizi sağlamanıza destek oluyor.


Mutluluk Hissinizi Artırır

Mutluluk için ihtiyacımız olan dopamin ve serotonin hormonu, spor yaptığımız zaman yükseliyor. Bu sebeple düzenli egzersiz yapmak, depresyona girmenizi engelliyor ve yapılan araştırmalara göre gün içerisinde ruh halimizi düzene sokmada etkili oluyor.

 

Özgüveninizi Artırıyor

Spor yapmaya belirli bir amaç için başlanıyor. Bu fit bir vücuda sahip olmak, düzenli bir hayata geçiş yapmak ya da daha sağlıklı olmak gibi farklı amaçlar gütse de eninde sonunda istediğinizi başarabileceğinizi size göstermiş oluyor. Bu şekilde daha azimli, çalışkan ve kendinden emin biri olmanıza yardım ediyor.

Odaklanmanızı Kolaylaştırıyor

Gün içerisindeki uyku sorunları, stres gibi dış etkenler odaklanmamızı zorlaştırsa da spor yaparak tüm bunları ortadan kaldırabiliyor ve yaptığımız işlere çok daha iyi odaklanmamızı sağlıyor. Ayrıca spor yapmak, dikkat ve düzen isteyen bir eylem olduğu için beyin bu şekilde çalışmaya yöneliyor ve odaklanma problemimizi böylece rafa kaldırıyor.

 

Spor yapmadan yaşayamayan, hayat kalitesini egzersiz yaparak artıran spor severler. Sizin için tasarladığımız Avo-cardio, Surf Caravan ve Basketbol kamera kapatıcıları RAHATOL kupon koduyla &20 indirimli!

Basketbol Kamera Kapatıcı

 

 

 

Avo-cardio Kamera Kapatıcı

 



Surf Caravan Kamera Kapatıcı

Sale

Unavailable

Sold Out