Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Uzay Hakkında Bilmediğiniz 8 Gerçek

Uzay Tamamen Sessiz Değildir.

Ses dalgalar halinde yayılır ve sesin yayılabilmesi için bir ortama ihtiyacı vardır. Dünyanın aksine uzayda atmosfer yoktur. Dolayısıyla sesin üzerinde dalgalanabileceği bir ortam/madde yoktur. Radyo dalgaları ise bu durumdan etkilenmez. Dolayısıyla astronotlar uzayda iletişim kurabilmek için telsizleri yani radyo dalgalarını kullanırlar. 

Jüpitere Ayak Basamayacaksınız.

Diyelim ki uzay mekiğinizle Jüpiter’e kadar gittiniz ve atmosferden içeri girdiniz. İniş yapabileceğiniz katı bir yüzey bulamayacaksınız. Çünkü Jüpiter, büyük oranda hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz devidir. 

Aydaki Ayak İzleri Yaklaşık 100 Milyon Boyunca Varlığını Koruyacak

Ay’ın atmosferi yoktur. Dolayısıyla yüzeyi aşındırıcı rüzgar ve ayak izlerini yıkayacak yağmur Ay yüzeyinde oluşmaz. Apollo astronotlarının ayak izleri, uzay aracı izleri ve aracın tekerleklerinin izleri milyonlarca yıl boyunca orada kalacak.

Günde 24 Saat Size Yetmiyorsa, Şükredin

24 saat size yetmiyorsa, Jüpiter’de yaşadığınızı düşünüp şükretmeye başlayabilirsiniz. Çünkü Jüpiter’de 1 gün, yaklaşık 10 saattir. Dilerseniz Plüton’a gidebilir, bir günü 153.6 saat olarak yaşayabilirsiniz. 

Nasa Uzay Giysisinin Maliyeti 12 Milyon Dolar

Uzay giysisi, astronotların uzay ortamında çalışabilmesi için onlara özel geliştirilmiş giysilerdir. Uzay giysisinin tamamı 12 milyon değerindedir. 

Uzayda Ağlayamazsınız

Teknik olarak uzayda ağlamak mümkün değildir. Çünkü yer çekimsiz ortamda gözyaşlarınız aşağı doğru süzülmek yerine, havada kalırlar. 

 

Olympus Mons Dağı

Güneş sisteminde keşfedilen en yüksek dağ, Mars’tadır. 25 kilometrelik yüksekliğiyle Everest Dağı’ndan 3 kat daha büyük.

Dünya’dan Baktğımızda Evrenin Sadece %5’ini Görebiliyoruz

Evrenin %68’i karanlık enerji, %27’si ise karanlık maddedir. İleri teknoloji kullansak dahi evrenin sadece %5’ini gözlemleyebiliriz.

 

Küçükken astronot olma hayaliyle yanıp tutuşanlar, uzay meraklıları, Funsy'nin uzay temalı kamera kapatıcılarına göz atın!

Laptop Kamera Kapatıcı | Cosmos

Laptop & Tablet Kamera Kapatıcı | Saturn | Mini

 

Sale

Unavailable

Sold Out