Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Uzay Temalı En İyi 10 Film

Bilim kurgu türünün en iyi örneklerinden olan uzay filmleri sizi oturduğunuz koltuktan alıp adeta başka evrenlere ışınlıyor. Evrende yalnız olduğumuzu mu düşünüyorsunuz? Sizin için derlediğimiz filmlerden sonra, tekrar konuşalım.

Yıldız Savaşları Serisi

Uzay filmlerinin en çok bilineni, en klasiği Star Wars filmini izlememiş olanları biraz ayıplıyor, sonrasında da filmin konusunu anlatmaya geçiyoruz. Bir grup asi gerillanın aksiyon ve gerilim dolu hikayesi. Seride taht kavgaları, sürgün, derin ilişkiler, her şey var! Günümüze kadar 9 filmi çekilmiş olan bu seriyi hala izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz!

Alien Covenant

Dünyadan çok uzakta bir gezegene gitmek için yola çıkan koloni gemisi ve ekibi keşfedilmemiş bir cennetle karşılaşır. Bu yerde daha önce hiç görmedikleri canlılarla karşılaşırlar. Ridley Scott’un yönetmenliğini yaptığı bu filmde Micheal Fassbender, Katherine Waterson, Billy Crudup gibi önemli oyuncular yer alıyor. 

Galaksinin Koruyucuları

Marvel sinematik evreninin bir parçası olan bu film, aslında Marvel evreninden oldukça bağımsız. Avengers Infinity War ve End Game filmlerinden bildiğimiz Star Lord ve ekibinin güç taşını ele geçirmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Fakat, peşinde çok güçlü bir düşmanları var: Thanos. 

Ay

Astronot Sam Bell’in hikayesini anlatan bu film, uzay tutkunlarının favorisi olcak. Sam Bell, aya olan tutkusuyla bilinen bir insandır. Bu tutkusu sebebiyle ay adeta onun ikinci evi olmuştur. Ancak bir zaman sonra çevresinde dönen gizemli olaylarla birlikte kendini bir mücadelenin içinde bulacaktır. Uzay filmi olmasının yanı sıra, oldukça da psikolojik bir film. Kişinin tutkularıyla yüzleşmesini çok etkileyici bir biçimde işliyor. 

Avatar

Pandora isimli bir gezegende çok önemli bir element keşfedilir. Bu elementi incelemek üzere Botanist Doktor Grace Augustine ve Jake Sully Pandora gezegenine yollanır. Yarı felçli olan Jake Sully iyileşmeye başlar ve Pandora gezegenini kendi dünyalılarından korumak için çetin bir savaşın içinde kendini bulur. 

Apollo 13

Tom Hanks, Bill Paxton ve Gary Sinise’ın buluştuğu adeta usta oyuncular geçidi gibi bir film. Uzay gemisinde bir kaza sonucu oksijen tüplerinin patlamasıyla çaresiz düşen bir grup astronotun macerasını anlatıyor. 

Uzayda Dehşet

Resident Evil filminin yapımcılarından bir bilimkurgu filmi daha. İki uzay istasyonu görevlisi uyandıklarında istasyonun terkedilmiş olduğunu görerek dehşete düşerler. Kendileri hakkında hiçbir bilgileri yoktur, görevleri, ne kadar uyudukları ve nerede oldukları koca bir bilinmezliktir. Çok ürkütücü olaylar kendilerini beklemektedir. 

Bumblebee

Severek izlediğimiz Transformers serisinin yeni yapımı Bumblebee başka bir gezegenden dünyamızı kurtarmak için gelen kahramanı anlatıyor. 

Pasifik Savaşı

Ünlü yapımcı ve yönetmen Guillermo del Toro’nun çektiği bu efsane film, insanoğlunun dev uzaylı yaratıkların istila tehdidi altında kalışını anlatıyor. 

Gora

Uzay filmi deyince Gora’yı es geçmek olmaz! Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği bilimkurgu ve komedi filmi olan Gora, tüccarlık yapan Arif’in uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A isimli gezegene götürülüşünü anlatıyor. 

 

Eğer siz de uzay tutkunuysanız, Funsy'nin uzay temalı kamera kapatıcılarına göz atmayı unutmayın!

Cosmos

Saturn

Saturn Mini

 

Sale

Unavailable

Sold Out