Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Yaz Aylarında Ferah Ferah İçebileceğiniz Buzlu Kahve Tarifleri

Yaz aylarında içinizi ferahlatacak, deniz kenarında ettiğiniz sohbetlere eşlik edecek buzlu kahveler masalarımızda yerini almaya başladı. Aynı zamanda bunaltıcı havalarda sizi zinde tutacak ve sıcaktan mayışmış bedeninizi harekete geçirecek soğuk kahve tarifleri için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz. 

 

Frappe

İlk sırada baş tacımız soğuk ve bol köpüklü frappe var. Hem içimi kolay, hem evde hazırlayıp rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir tarif. Tadının etkileyiciliğine rağmen, yapılışı da oldukça pratik. 

Kahve, şeker ve suyu bir karıştırıcıda krema kıvamı alana kadar çırpın. Buz küpleri eklediğiniz servis bardağına aktarın. Ardından soğuk süt ilave edin ve kahveniz hazır. Eğer olaya başka bir boyut atlatmak isterseniz üstüne bir top dondurma ilave edebilirsiniz. Daha tatlı lezzetlerden hoşlanıyorsanız zevkinize uygun şurup da ekleyebilirsiniz. 

Cold Brew

Kahvelerin en havalısı, en zahmetlisi, fakat tüm bu zahmete en değeni, Cold Brew! Soğuk demlenen bu kahvenin en zahmetli kısmı ise tüm gün demlenmesi gerekmesi. Hatta yalnızca Cold Brew hazırlamak için özel makineler bile var. Fakat gözünüz korkmasın, ev imkanlarında da hazırlanması mümkün. 

İhtiyacınız olan ilk şey Cold Brew için özel çekilmiş bir kahve. Kahvecinize söylediğinizde size Cold Brew için özel kahve çekecektir. Bir kaba bu kahveyi alın. Üzerine soğuk su ekleyin. 100 gram kahveye 500 ml su eklemeniz gerekiyor. Fakat daha sert kahvelerden hoşlanıyorsanız bu oranı kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Tüm bunları yaptıktan sonra 24 saat bekleyin. Ertesi gün buzlu bir bardakta kahvenizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Nutellalı Karamelli Buzlu Kahve

Tercihini hep tatlıdan yana kullananlar bu kahveye bayılacak! Üstelik yapılışı çok pratik, içimi ise bir büyük bir keyif. 

8-10 adet buz, bir su bardağı süt, 2 yemek kaşığı Nutella, bir pump karamel şurubu ve 1 yemek kaşığı filtre kahveyi blender’dan geçirin. Hazırladığınız kahveyi bir bardağa döküp şeker komasından ölmem diyorsanız biraz da krem şantiyle süsleyebilirsiniz. 

 

Ice Mocha

Mocha bağımlıları, bu tarif sizin için! Kahve ve çikolatanın en güzel buluşması Ice Mocha, yazın tadını çıkartmanıza yardımcı olacak.

10-12 adet buz, 2 kaşık çikolata tozu, 150 ml süt ve 2 kaşık espresso’yu blender’da çekin ve kıvam alana kadar karıştırın. İşte Ice Mocha’nız hazır.

Kahve bağımlılarına Funsy'den BONUS! Kahve temalı kamera kapatıcılarımız RAHATOL kupon koduyla %20 indirimli.

 

Sale

Unavailable

Sold Out