Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Yemek Temalı En iyi 4 Film

Yemek etrafında dönen filmler, güzel yemek estetikleri ve genellikle eğlenceli hikayeleri ve aynı zamanda mutfakta yeni yemekler denemek için harika bir motive edici olmalarıyla oldukça efektifler! Ya da belki de ilk etapta pişirmeye başlamak için :) Aşağıda, sizi anında acıktıracak ve umarız bu leziz yemekleri evde yeniden yaratmaya çalışmanız için size ilham vereceğini düşündüğümüz yemek filmlerinin bir listesini bir araya getirdik.  Bu filmlerden kaç tanesini izlediniz?

 

The Baker’s Wife (1938)

Bu günlerde çoğunlukla modası geçti, ancak Marcel Pagnol uluslararası alanda tanınan ilk Fransız film yapımcılarından biriydi.  Bir dönem neredeyse tamamen sinemaya odaklandı ve Académie française'e seçilen ilk yönetmen oldu.  “The Baker’s Wife” ise en iyilerinden biri olabilir. Jean Giono'nun bir kitabına dayanan, karısı onu terk ettiğinde perişan durumda kalan ve o dönene kadar köye ekmek vermeyi reddeden bir fırıncı hakkında tatlı, pastoral bir hikaye. Büyük Galyalı tiyatro oyuncusu Raimu'nun muazzam performansıyla, nazik ve incelikle işlenmiş film, New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En İyi Yabancı Film seçildi.

“Big Night” (1996)

Öğle yemeği telaşında bir restoran mutfağından daha sıcak olan bu film, iki İtalyan kardeş, huysuz, parlak şef Primo ve pragmatik, çapkın Tucci’nin yemek, aile ve birinci nesil göçmenler üzerine yürekten hikayesi. 1950'lerde başarısız olan Jersey Shore restoranlarından kurtulmaya çalışıyorlar.  Ve sonunda bahsedilen o Büyük Gece yaşanıyor. Filmle ilgili en iyi şey elbette yemekler ve kardeşlik ilişkisinin o yürek burkan, iç ısıtan işlenişi.

“Chef” (2014)

Başarılı aşçı Carl Casper şık bir restoranda baş aşçıdır fakat çalıştığı restoranın menüsüne harfi harfine uyma zorunluluğu onun yaratıcılığına gölge düşürmektedir. Bu özgür olamama hali Carl’ın tutkusunu zedelemektedir ve haliyle yemeklerin lezzetlerine de yansımaktadır. Restoranı ziyaret eden ünlü bir gurmenin Carl’ın yemekleri hakkında yaptığı bir yorum, onun sabrını taşıran son damladır. Yeteneğine rağmen kariyerinde yaşanan düşüş onu bir çıkmaza sokarken, hiç beklemediği bir teklif alır. Ve bir cesaretle hayatını değiştirecek o radikal kararı alır.

“The Hundred-Foot Journey” (2014) 

Hindistan’da yaşanan siyasi kargaşalar yüzünden göç etmek zorunda kalan Hassan Kaddam’ın Fransa’ya yerleşerek Hint restoranı açmaya karar vermesinin ardından tam karşısındaki Michelin yıldızlı restoranla girdiği kıyasıya rekabeti anlatan film. Yetenekli aşçı Hassan’ın kültürel kodları esneterek Hint-Fransız karması restoranı iki kültür arasındaki sembolik mesafenin üstesinden gelmektedir.

Yemek tutkunları, bu kamera kapatıcıları sizler için! 

 

 

https://www.latimes.com/entertainment/arts/la-et-cm-bakers-wife-actors-co-op-review-20150925-story.html

http://gastronomedya.com/diger/film/yemek-temali-filmler-en-sevdigimiz-5-yemek-filmi/

http://kitchenof.me/ask-tarifi-the-hundred-foot-journey/

Sale

Unavailable

Sold Out