Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %20 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Yeni Normal Uzaktan Çalışmak Mı? Evden Çalışma Düzeni İpuçları

Koronavirüs sebebi ile artık yeni bir düzene alışmaya çalışıyoruz. Bu yeni düzende en çok dikkatimizi çeken konu: evden çalışma düzeni. Koronavirüs pandemisinde birçok şirketi gönüllü veya zorunlu evden çalışma politikaları uygulatıyor. Bu, çoğumuzun alışmadığı bir durum olur. Daha önce evden çalışmış olsanız bile, koronavirüs nedeniyle evden çalışmak yepyeni bir dünya gibi hissedebilir. Üstelik ne zaman iş yerlerimize döneceğimiz de belirsiz. Bu belirsizlik de bizi "bu çalışma düzeni yeni normalimiz olabilir mi?" sorusuna itiyor.

Google ve Facebook şirketlerinin de yıl sonuna kadar evden çalışma sistemini uygulayacaklarını biliyoruz. Twitter da çalışanlarına, pandemi bittikten sonra bile, birçoğunun sürekli olarak evden çalışmalarına izin verileceğini söyledi. Bu hareket, bazı endüstrilerde uzaktan çalışmaya yönelik tutumlarda artan bir değişime işaret ediyordu; bu, kalıcı sonuçları olabilecek bir değişiklikti.

Günümüzde çoğu insan evden çalışma sistemini tercih ediyor. Evden çalışmanın birçok avantajı var. Yapılan araştırmalara göre evden çalışanların işten ayrılma oranları oldukça düşük. İşverenler için de maliyet açısından oldukça azaltıcı bir etkisi var. İşe alım süreci daha hızlı oluyor. Uzaktan çalışma sistemine alışmış insanlar daha üretken, daha mutlu oluyorlar ve işe gidiş geliş saatlerini çalışmaya ayırabiliyorlar. Artık dijitalleşen bu dünyada evden çalışmak bizler için daha verimli olacak gibi gözüküyor. Eğer sizde evden çalışma sistemine alışmaya çalışıyorsanız uygulayabileceğiniz basit önerileri yazdık:

1- Kıyafet Kuralı

Evde olduğumuz için bir miktar daha rahat olabiliriz. Ama yine de profesyonel gözükmekte fayda var. Üzerinize rahat ve şık bir gömlek giyebilirsiniz. Altınıza da pijamanızı giyebilirsiniz :) Birden ayağa kalkmak zorunda kalırsanız da panik yapmayın: böyle anlar için Funsy var! Funsy Kamera Kapatıcılar ile istediğiniz zaman kameranızı açabilecek istediğiniz zaman da kapatabileceksiniz. Kameranızın kontrolü sizde olacak!

2- Planlı Olun

Evde çalışmanın en önemli kuralı planlı olmak. Saatlerinizi düzgünce ayarlamalısınız. Çalışma saatlerinizi belirleyin ve o saatlerde başka bir işle uğraşmamaya özen gösterin. Planlanmayan günlerde işler çok karışabilir ve içinden çıkamayacağınız bir hal alabilir.

3- Çalışma Odanızı Düzenleyin

Mutlaka bir çalışma masası hazırlayın. Dikkat dağıtıcı, kalabalık ortamda durmayın. Toplantı yaptığınız odadaki kameranızın açısını düzenleyin. Sade ve göz yormayan alanlar, sizi stresten uzaklaştıracaktır.

4- İş Dışında Telefonunuza Bakmamaya Çalışın

Bu zamanlarda telefonlar, özellikle sosyal medya dikkatinizi dağıtabilir. Çalıştığınız zamanlarda sosyal medyaya ve haberlere bakmamaya çalışın. İş yerinde kısa molalar veriyor olabilirsiniz. Bu evden çalışma programında da uygulanabilir. Yeter ki kontrolü elden bırakmayın!

5- Sosyalleşmeyi Unutmayın

İş yeri gerçekten sosyalleşmek için uygun bir ortam. Ama evden çalışarak daha fazla boş zamanınız kalacak. Boş zamanlarınızda sizi iyi hissettirecek şeyler yapmaya çalışabilirsiniz. İletişimde kalmaya özen gösterin.

Sale

Unavailable

Sold Out