Tüm kamera kapatıcılarda RAHATOL koduyla %10 İndirim | 750 TL ve üzeri siparişlerde ücretsiz kargo

Zoom Görüşmelerinizin Güvenliğini 8 Adımda Arttırın!

İş yerlerimize ve okulumuza gitmemizi engelleyen Koronavirüs sebebi ile hepimiz işlerimizi evden gerçekleştiriyoruz. Bu işlerin aksamaması için Skype, Google Meet, Zoom gibi online görüntülü konuşma uygulamalarını kullanıyoruz. Online toplantı ve online ders yapmanın hem avantajları hem de dezavantajları var.

Biz bu blog yazımızda Zoom uygulamasını ele alacağız. Zoom kurumsal alanda en çok tercih edilen video konuşma uygulaması değildi. Ancak neredeyse bir anda, herkes Zoom platformunu dersler ve toplantılar için kullanmaya başladı. 2020'den aylık 2,2 milyon yeni kullanıcı ekledi ve 2019'un yeni kullanıcı tabanını 1,19 milyonun üzerine çıkardı.

Ancak Zoom'un popülaritesindeki patlayıcı artış, güvenlik sorunları yarattı. Zoom'un bazı güvenlik açıkları da uzun zamandır gündemimizdeydi. Araştırmacılar, Zoom'un verilerimizi toplama gibi ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu söylediler.

Zoom ayrıca şirketin "uçtan uca şifreleme" pazarlama uygulamalarının gerçeği gizlediğini de kabul etti. AES-256 şifrelemesinin video görüşmelerini güvenli tutmak için uygulanması gerekiyordu, ancak bunun yerine ECB modunda standart altı AES-128 anahtarı kullanımdaydı. Google, SpaceX, New York Eğitim Bakanlığı, Tayvanlı, Avustralya ve Alman hükümetleri, Zoom'un güvenlik duruşu iyileşene kadar çalışanların yazılımı kullanmasını yasakladı.

Biz de güvenliğinizi korumak için uygulayabileceğiniz güvenlik önlemlerini yazdık:

1- Toplantılarınızı Şifreleyin

İstenmeyen katılımcıları ve bilgi sızmasını önlemenin en basit yolu toplantılarınız için parola belirlemek. Parolalar, tüm oturumlar için ayrı toplantı, kullanıcı, grup veya hesap düzeyinde ayarlanabilir. Bunu yapmak için, önce Zoom web sitesinde hesabınızla oturum açın. Bireysel toplantı düzeyinde bir parola ayarlamak istiyorsanız, doğrudan "Ayarlar" sekmesine gidin ve "Yeni toplantılar planlarken parola iste" seçeneğini etkinleştirin; bu, bir toplantı zamanlandığında bir parola oluşturulmasını sağlayacaktır. Tüm katılımcılar toplantıya katılmak için parola sorulur.

2- Yetkili Kullanıcılar

Yeni bir görüşme oluştururken, yalnızca oturum açmış kullanıcıların katılmasına izin vermeyi seçmelisiniz.

3- Görüşmeyi Başlatma Zamanını Seçin

Görüşmeyi başlatan olarak siz gelmeden başkalarının toplantıya katılmasına izin vermeyin. Bu ayarı "Hesap Ayarlarından" uygulayabilirsiniz.

4- Toplantınızı Kitleyin

Bir oturum başladıktan sonra, "Katılımcıları Yönet" sekmesine gidin, "Daha fazla" yı tıklayın ve beklenen her katılımcı geldiğinde toplantınızı "kilitlemeyi" seçin. Bu, toplantı kimlikleri veya erişim ayrıntıları sızdırılmış olsa bile başkalarının katılmasını önleyecektir.

5- Güncellemeleri Kontrol Edin

Güvenlik sorunları halledildiğinde ve işlevler devre dışı bırakıldığında, en son sürüme sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Kontrol etmek için uygulamayı açın, sağ üstteki profilinizi tıklayın ve "Güncellemeleri kontrol et" i seçin.

6- Dosya Paylaşımına Dikkat Edin

Toplantıların dosya paylaşımı özelliğine dikkat edin, özellikle tanımadığınız kullanıcılar kötü amaçlı olabileceğinden içerik gönderiyorsa. Bunun yerine, Google Drive gibi güvenilir bir hizmet kullanarak materyal paylaşın.

7- Bekleme Odasını Kullanın

Bekleme Odası özelliği, katılımcıları toplantıya girmelerine izin verilmeden önce görüntülemenin bir yoludur. Meşru olarak faydalı olsa da, bu aynı zamanda toplantı sahiplerine oturum güvenliği üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

8- Kameranızı Kontrol Edin

Görüntülü konuşmalarda en çok dikkat etmeniz gereken şey kameranız. İstenemeyen kazalardan kaçınabilmeniz için, açılıp kapanabilen sürgüsü ile Funsy Kamera Kapatıcılar, kameranızın kontrolünü size veriyor! Bant gibi sıkıcı ve işe yaramayan araçları kullanmak yerine, eğlenceli ve çok işlevli Kamera Kapatıcılarımızı öneriyoruz. Funsy Kamera Kapatıcılarla istediğiniz zaman kameranızı açabilecek istediğiniz zaman da rahatlıkla kapatabileceksiniz!

Sale

Unavailable

Sold Out